MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

LA CIUTAT DE LES ARTS EN 2018: 113,4 MILIONS I MÉS DE 3500 TREBALLS

L’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques calcula que la Ciutat de les Arts i les Ciències de València va generar un impacte en l’economia de la Comunitat Valenciana de 113,4 milions d’euros i 3.509 llocs de treball.

Et contem les principals conclusions de l’estudi i et portem l’informe complet. Descarrega-t’ho al final de l’article.

Punxa en Ocupació o Impacte per a consultar les xifres corresponents a cadascun.

L’Oceanogràfic i el Palau dels Arts, els de major impacte

Per edificis, en el cas del Hemisfèric l’impacte econòmic (sumant el derivat de l’explotació i el de despesa turística) ascendeix a 8,5 milions d’euros de renda i 300 llocs de treball. El funcionament del Museu dels Ciències implica una contribució anual de 22,3 milions d’euros en la renda de l’economia valenciana i el manteniment de 778 treballs a l’any.

Els impactes anuals totals derivats de l’Oceanogràfic sumen 53,1 milions d’euros de renda i 1.824 llocs de treball, mentre que l’impacte total agregat de l’explotació del Palau i de la despesa turística dels seus visitants ascendeix a 26,8 milions d’euros sobre la renda i 485 llocs de treball.

Els usuaris del complex gasten més de 135 milions

L’any passat la Ciutat de les Arts i les Ciències va deixar una despesa turística de 134,5 milions d’euros. 129,5 milions tenen el seu origen en la despesa que realitzen els turistes que visiten les seues instal·lacions, mentre que els 5 milions d’euros restants és la despesa dels visitants que acudeixen als actes i esdeveniments que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències.

2,7 milions de visitants

Durant 2018 la Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut 2,7 milions de visitants, un 7,2% més que en 2017. Destaca l’increment de visitants del 14% en el cas del Museu dels Ciències. El 40% dels visitants registrats en tot el complex era estranger, amb Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya com a principals països d’origen. La despesa mitjana per visitant i dia va ser de 98,5 euros (93,2 euros en el cas de visitants espanyols i 106,6 euros en turistes procedents d’altres països).

D’acord amb el treball de camp realitzat en forma d’enquestes, més del 60% dels visitants assenyala com a prou important o molt important la influència de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la decisió de triar València com a destinació turística, la qual cosa demostra la importància del complex cultural i d’oci per a atraure turisme a la ciutat de València.

Descàrrega l’informe

d’IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES EN LA COMUNITAT VALENCIANA 2018

Portada Informe de impacto económico de CACSA en 2018