MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

CÓM FUNCIONA EL BO VIATGE CV 2024

En 2024 torna el programa Bo Viatge CV per a incentivar els viatges per la Comunitat Valenciana fora de temporada alta. Enguany, el bo permet beneficiar-se d’un 50% de bonificació. S’aplica a les estades de 3 o més nits amb la finalitat d’impulsar els viatges més enllà del cap de setmana i promoure la desestacionalització. Es reparteixen ajudes de 350€ com a màxim per persona per a arribar a més beneficiaris.

La sol·licitud de cita prèvia per a tramitar el bo viatge està oberta i només en el primer dia de termini es van repartir prop de 150.000 cites.

T’interessa sol·licitar-ho per a viatjar o adherir al programa la teua agència de viatges o allotjament turístic? A continuació et resumim com fer-ho però sempre pots consultar tots els detalls en la resolució publicada en el DOGV del 29 de desembre de 2023.

QUI POT REBRE EL BO VIATGE CV 2024?

Si ets major d’edat, estàs empadronat en la Comunitat Valenciana i estàs al corrent de les teues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, pots beneficiar-te d’aquesta ajuda i obtindre el 50% de descompte en el cost de la teua reserva.

Tingues en compte que únicament podràs gaudir d’un Bo Viatge CV en tot el 2024. No podràs obtindre un altre si ja n’has usat un.

QUAN I COM PUC SOL·LICITAR EL BO VIATGE CV 2024?

DEMANA CITA PRÈVIA

En primer lloc has de demanar cita prèvia:

Des de les 10 hores del 2 de gener de 2024 fins a les 10 hores del 30 de novembre de 2024

Entre eixes dates, la sol·licitud de cita prèvia està oberta ininterrompudament en el següent enllaç:

Cita prèvia per a sol·licitar el Bo Viatge 2024

No necessites signatura electrònica per a demanar la cita prèvia. Només s’ha d’introduir el nom del sol·licitant, un correu electrònic i un telèfon de contacte i el sistema adjudicarà una cita.

SOL·LICITA EL BO

En segon lloc, una vegada tingues dia i hora adjudicats, en eixe moment pots tramitar la teua sol·licitud del Bo Viatge. En aquest tràmit sí que necessites la signatura electrònica. Si no disposes d’ella, pots demanar a la teua agència de viatges o allotjament turístic que realitze la tramitació per tu.

En la sol·licitud has d’acreditar que estàs empadronat en la Comunitat Valenciana com a mínim des del 2 de gener de 2024.

La tramitació de la sol·licitud del Bo Viatge NOMÉS podràs fer-la en la data de la teua cita a través de la web del programa:

Sol·licitud en la web del Bo Viatge 2024

Després de tramitar la sol·licitud, Turisme Comunitat Valenciana ha de comprovar que està completa i compleixes els requisits. A mesura que es realitza aquesta comprovació, Turisme CV va distribuint bons als sol·licitants seguint l’ordre d’inscripció.

QUAN I COM PUC GASTAR EL BO VIATGE CV 2024?

El bo que reps en el teu correu és un codi que has de canviar a l’hora de fer la reserva en la teua agència de viatges o establiment hoteler.

La reserva l’has de fer en un termini màxim de 10 dies hàbils perquè si no el bo caducarà. El termini de 10 dies compta a partir de l’endemà del dia que reps el bo en el teu correu.

Pots gastar el bo en una reserva per a viatjar en un dels següents períodes, aquell en el qual hages rebut el codi:

  • Entre el 16 de gener i el 3 de juny de 2024 (excepte del 21 de març al 7 d’abril)
  • Entre el 15 d’octubre i el 22 de desembre de 2024

Per a beneficiar-te del bo has de reservar com a mínim tres nits seguides.

Si a més de l’allotjament, es reserva també el servei de restaurant, com a màxim es podrà bonificar el règim de mitja pensió. També pots incloure en la reserva altres serveis de salut i benestar, aparcament, activitats, esports, excursions o animació que oferisca l’allotjament o l’agència de viatges amb la qual contractes.

Només pots reservar en empreses adherides al programa Bono Viaje CV. Consulta les empreses on pots usar el bo en la web del programa.

Tingues en compte que l’ajuda que rebes, un màxim de 350€, tributa en la Renda com a increment patrimonial.

LLISTA D’ESPERA

El programa Bono Viatge CV 2024 compta amb 12’5 milions d’euros de pressupost, 10 milions per als dos primers períodes i 2’5 milions per a l’últim. Les ajudes es reparteixen en funció de la disponibilitat pressupostària.

Per tant, després de la teua sol·licitud pots rebre directament el bo o simplement entrar en la llista d’espera. Si una vegada feta la sol·licitud no reps cap correu, sempre pots consultar l’estat de la tramitació i veure quin número tens en la llista d’espera a través de la web del programa bonoviajecv24.gva.es en l’opció: «Consultar Inscripció»

Aquesta llista d’espera es genera segons l’ordre de formalització de la sol·licitud i està en vigor des del 2 de gener fins al 22 de desembre. Per tant, si ja estàs dins de la llista, encara que no hages rebut bo, no has de fer cap sol·licitud més en tot l’any.

Com els bons caduquen als 10 dies si no s’usen en una reserva, Turisme CV va redistribuint les ajudes no utilitzades entre els sol·licitants en llista d’espera.

TINC UNA EMPRESA TURÍSTICA COM EM BENEFICIE DEL BO VIATGE CV?

Poden participar en el programa Bono Viatge CV 2024 les següents empreses que estiguen registrades en Turisme Comunitat Valenciana:

  • Agències de Viatges
  • Hotels, blocs o conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d’habitatges d’ús turístic

Encara que la teua empresa ja haja participat en el programa Bono Viatge 2023, has de tornar a realitzar l’adhesió al programa de 2024.

L’adhesió es pot fer en qualsevol moment des de les 10 hores del 2 de gener de 2024 fins a les 10 hores del 30 de novembre de 2024 en la mateixa web, en l’apartat «Adhesió al programa»:

Adhesió d’empreses al programa Bono Viaje CV 2024

Quan realitzes l’adhesió, la teua empresa es publicitarà en la web del programa, en el llistat d’empreses adherides.

Una vegada rebes reserves amb bo viatge, hauràs de comunicar-ho a Turisme CV entre el 10 de gener i el 30 de maig de 2024 si són reserves del primer període o entre el 8 d’octubre i el 18 de desembre si són reserves de l’últim període.

Per a poder cobrar la subvenció, l’establiment ha d’aportar la factura de la reserva corresponent on aparega la persona beneficiària, els serveis gaudits, el preu original i la bonificació aplicada.

S’ha de fer aquesta justificació en els 10 dies hàbils posteriors a la finalització de l’estada en l’allotjament. En el cas de reserves en l’últim període, la justificació ha de fer-se abans del 30 de desembre de 2024.

TINC DUBTES, ON DIRIGISC LES CONSULTES SOBRE EL BO VIATGE CV?

Si encara no tens clar el procés per a sol·licitar el Bo Viatge o per a adherir-te com a empresa d’allotjament, sempre pots preguntar sobre dubtes o consultes al Centre d’Atenció del programa:

Correu de consultes: bonoviajecv.gva@tragsa.es
Telèfon d’atenció a usuaris: 960992778
Telèfon d’atenció a empreses turístiques:960992779