MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

AIXÍ ÈS FITUR CV 2023

La Comunitat Valenciana torna un any més a la fira Fitur que se celebra del 18 al 22 de gener de 2023 en el recinte de Ifema a Madrid. T’expliquem totes les activitats previstes i les novetats de l’estand de la Comunitat: un espai propi per a Elx, com a nova marca turística, una zona destacada per a les empreses d’experiències adherides a CreaTurisme i una experiència immersiva de 360 graus on el visitant podrà veure, sentir i olorar els paisatges de la Comunitat Valenciana.

L’any Sorolla, la llum del Mediterrani, des del començar el dia al capvespre, és la protagonista del disseny de #FiturCV. Mira.

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS FITUR CV 2023

#FiturCV 2023 té 2050 metres quadrats en l’estand principal situat en el pavelló 7 però a més la Comunitat Valenciana és present en Fitur Screen amb un espai de 20 metres per a l’oferta de turisme cinematogràfic i en Fitur LGTBiQ amb un estand de 18 metres.

ELX, NOVA MARCA, NOU ESPAI

La Comunitat Valenciana acudeix a Fitur 2023 per primera vegada amb 7 marques turístiques. Elx, com a nova marca turística, té el seu propi espai al costat del d’Alacant.

L’estand principal compta amb els espais habituals de la Plaça Central, showcooking i tastos; l’illa 1 dedicada a les marques turístiques Turisme Costa Blanca, Turisme de Castelló i València Turisme; l’illa 2 dedicada a les empreses i la promoció de productes turístics i, a més, els espais diferenciats de Benidorm, València, Alacant i Elx situats al costat d’aquesta illa.

L’estand inclou a més un espai de 15 metres quadrats per a la promoció de festivals #MediterranewMusix i una altra àrea de 25 metres per a les empreses turístiques tecnològiques.

MÉS PROMOCIÓ DE LES EMPRESES CREATURISME

Espai de negoci propi de CreaTurisme

En Fitur CV 2023 tenen especial rellevància les empreses d’experiències turístiques adherides al programa CreaTurisme de Turisme Comunitat Valenciana. Compten amb un espai propi en el qual disposen de taules per a realitzar les seues reunions de negoci. Està situat a l’illa 2 i s’identifica amb una retolació pròpia de la marca CreaTurisme.

Premis CreaTurisme

El protagonisme de les empreses CreaTurisme arriba també a la Plaça Central de Fitur CV 2023 gràcies als I Premis CreaTurisme. En el Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur 2023, el 19 de gener, se celebra el lliurament d’aquests guardons que reconeixen les millors experiències turístiques oferides per empreses CreaTurisme en 2022 i 2023

Promoció CreaTurisme per a públic final

A més, enguany les empreses CreaTurisme no sols participen en els 3 dies dedicats a l’activitat professionals, són presents també el cap de setmana. D’aquesta manera, disposen de taulells per a atendre el públic final que visita la fira els dies 21 i 22.

500 CO-EXPOSITORS

Enguany #FiturCV registra un rècord de participació amb més de 500 co-expositors entre entitats, municipis i marques.

L’illa 2 de l’estand, destinada a les empreses i al producte, acull a més de 200 empreses, moltes d’elles associades al programa Creaturisme, en un espai en el qual estan presents les diferents tipologies de producte, així com associacions i empreses turístiques de tota mena: agències receptives, allotjament, oferta complementària i associacions.

Estan previstes unes 150 activitats entre presentacions, showcookings i tastos i al voltant de 3000 reunions.

UN ESTAND MÉS OBERT, IMMERSIU I SENSE LIMITACIONS D’AFORAMENT

Fitur CV 2023 presenta novetats en el seu disseny respecte a anys anteriors.

Enguany no hi ha sales de premsa tancades sinó un espai obert de presentacions amb un disseny més informal l’objectiu del qual és atraure una major atenció del públic que visita l’estand.

Amb la mateixa fi, Fitur CV 2023 compta amb una experiència immersiva de 360 graus on el visitant podrà veure, sentir i olorar els paisatges de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una pantalla circular que facilita al públic integrar-se dins d’una projecció i veure al seu voltant imatges de destins com Benidorm, Serra Mariola, Morella, Peníscola, l’Albufera o la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. L’experiència inclou les aromes lligades al paisatge i la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

A més, per primera vegada des de la pandèmia Fitur se celebra sense limitacions d’aforament. Per tant, enguany no està previst el control d’aforament en la Plaça Central de l’estand de la Comunitat Valenciana ni en els espais de L’Exquisit Mediterrani dedicats als showcookings i els tastos.