MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

LA COMUNITAT VALENCIANA A LA FIRA DE TURISME ITB BERLÍN 2019

La Comunitat Valenciana estarà un any més en la fira ITB de Berlín per a promocionar l’oferta de turisme cultural i actiu a més de la gastronomia. L’oferta dirigida al turisme LGTB tindrà el seu propi espai en el Pink Corner.

Del 6 al 10 de març en el recinte firal de Berlín l’oferta turística de la Comunitat s’exposarà en un espai singular de 100 metres quadrats integrat en l’estand de Turespaña. L’espai disposarà de 6 mostradors per a les marques turístiques Comunitat Valenciana, Costa Blanca, Alacant, València Turisme, Turisme València i Castelló Mediterrani.

La Comunitat Valenciana oferirà també una àrea per a reunions amb taules a la disposició de les empreses que les necessiten per a la seua agenda de contactes comercials. L’espai es complementarà amb una sala àmplia per a reunions institucionals i un magatzem.

El turisme alemany creix en la Comunitat malgrat el descens generalitzat en les principals destinacions espanyoles

La ITB de Berlín està considerada una de les fires de turisme més importants del món. En 2018, 10.000 empreses i organitzacions de 186 països van participar en aquest certamen oferint els seus productes als prop de 170.000 visitants que van passar pel recinte Messe Berlín.

El mercat alemany és un emissor que està creixent en la nostra Comunitat, malgrat el descens generalitzat que experimenten les principals destinacions espanyoles. En 2018 la Comunitat va rebre un 7’1% més de turistes alemanys, un total de 559.390, segons les últimes dades de l’enquesta Frontur de l’INE.

Stand de la Comunitat Valenciana en ITB Berlín 2018

Captar el turisme cosmopolita alemany

La Comunitat Valenciana acudeix a Berlín no solament per a promocionar la seua oferta ja consolidada com a destinació de sol i platja sinó per a mostrar l’amplia varietat d’experiències que la Comunitat ofereix a altres perfils creixents en el mercat alemany com és el cosmopolita o l’esportiu.

Es posarà especial relleu a mostrar tota l’oferta del Mediterrani Rural i Natural, el Mediterrani Gastronòmic i el Mediterrani Cultural. Així l’espai servirà per a promocionar l’oferta gastronòmica típica del nostre territori, el senderisme, cicloturisme i busseig, i productes com la Ruta del Grial, el Territori Borgia o l’oferta cultural lligada a tot el Patrimoni de la Humanitat present en la Comunitat, a la música o l’òpera i el Palau dels Arts de València. Tot això grans atractius per a captar un mercat com el cosmopolita que està creixent de forma important en general però molt especialment en el mercat alemany.

Aquest tipus de turista a més resulta estratègic per a objectius prioritaris de Turisme Comunitat Valenciana com és la desestacionalització i la rendibilitat. És un turista que fa més de 3 viatges a l’any en estades més reduïdes i separades, no necessàriament en temporada alta; sol gastar un 20% més que el turista mitjà i persegueix descobrir els atractius més típics de la destinació, sobretot cultura i gastronomia, allunyant-se de l’oferta diluïda en la globalització.

Zona de mesas de reunión en el stand de la Comunitat Valenciana en la ITB Berlín 2018

Pink Corner

Un any més, la Comunitat Valenciana estarà també present en el pavelló de la ITB dedicat al turisme LGTB on Benidorm tindrà una presència destacada. En concret, la Comunitat comptarà amb un estand de 9 metres quadrats. Serà el 215g en el pavelló 21B.

Aquesta fira s’ha convertit en la plataforma comercial més important del món per a aquest segment. De fet ja són 8 els anys que la ITB ofereix aquest espai perquè els expositors mostren la seua oferta dirigida a aquest públic. Aquesta àrea inclou a més un seminari on un any més es programaran ponències amb experts internacionals en turisme LGTB. La Comunitat Valenciana té prevista una presentació específica de tot el que la nostra destinació ofereix a aquest turista.

Esdeveniments paral·lels

La ITB sempre és una gran oportunitat per a identificar noves tendències, nínxols de mercat i innovacions turístiques gràcies als diversos esdeveniments paral·lels.

Turespaña realitzarà dijous, dia 7, a les 10:30h el Country Brífing Spain a la Sala de conferències de l’estand.

A més, la fira organitza, com és habitual, el congrés ITB Berlin Convention o el ITB eTravel World.

El ITB Berlin Convention tindrà lloc entre el dimecres dia 6 i el dissabte 9. En ell participaran 400 ponents i es realitzaran 150 esdeveniments. Els principals temes d’enguany seran la sostenibilitat ambiental i el canvi climàtic, la mobilitat i els sistemes de transport insostenibles, els conflictes del turisme massificat i els canvis en les demandes dels clients.

Temas enlazados | |||||