MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

Les tecnologies per a les platges que estan en camí milloraran sensiblement l’experiència de consum de sol i platja a la Comunitat Valenciana d’ací a pocs anys. Turisme Comunitat Valenciana i Invat·tur ja treballen en el projecte de Platges Intel·ligents.

Oferir destinacions intel·ligents als nostres visitants és un dels objectius prioritaris de Turisme Comunitat Valenciana i Invat·tur. Qualsevol destinació pot ser intel·ligent, encara que les platges són una de les nostres puntes de llança per a començar a construir el turisme del futur. A continuació t’expliquem com afectarà l’aplicació de noves tecnologies per a les platges als seus gestors, als seus usuaris i fins i tot al medi ambient. Esta informació está treta del Mapa de Tecnologíes per a Platges Intel.ligents de Turisme Comunitat Valenciana e Invat·tur.

EMPRESES I SERVICIS

La gestió, pagament i gaudiment d’unes vacances en la platja es podrà fer a través del smartphone. Disponibilitat, reserves, notificacions de canvis o retards en itineraris, sobre el subministrament, talls de carrers… Però també sobre esdeveniments en l’entorn, anuncis institucionals, enquestes, promocions, fidelització, opinions o línia directa amb la i-administració. Les tecnologies per a les platges donaran als visitants una benvinguda personalitzada. Ens permetràn accedir a informació de serveis, traçabilitat en l’àrea de la platja, recomanacions intel·ligents o descàrrega d’aplicacions recomanades. Aconsellaran llocs d’interès propers, compres, reserves, agendes culturals, exposicions en la platja, festes o serveis disponibles. Ens acostaran la història i llegendes sobre la zona, audioguíes, tradicions i etnoturisme. No farà falta comprar postals turístiques, doncs hi haurà repositoris des dels quals compartir-les en mitjans socials. També serà possible fer col·lecció de checkins.

USUARIS DE PLATJA

En les nostres platges hi haurà nombrosos sensors que monitoritzaran una gran quantitat de variables. Les balises bluetooth detectaran la proximitat dels nostres smartphones i ens oferiran app de gestió i localització, ens enviaran notificacions i fins i tot posaran a la nostra disposició assistents virtuals en diversos idiomes o guies de veu. També disposarem d’accés wi-fi identificat, comptatge de connexions i transport de dades en les dos direccions.

La tecnología para las playas llega hasta Gandia, uno de los tres municipios que participan en el programa piloto.

La tecnologia per a les platges arriba fins a Gandia, un dels tres municipis que participen en el programa pilot. Foto: Ajuntament de Gandia.

NOUS SERVICIS PER ALS VISITANTS

Les tecnologies per a les platges també ens permetran comprar a través dels nostres telèfons, contactar amb responsables de la destinació turística o gaudir amb jocs tematitzats. La realitat augmentada i la intel·ligència artificial milloraran la nostra experiència i també tindran protagonisme. Serà possible generar rutes turístiques des de voramar. El video també serà un aliat. La videovigilància permetrà l’anàlisi d’imatges per a monitorizar en temps real l’ocupació o comprovar la presència de socorristes. I permetrà millorar la seguretat i la prevenció, vigilar incompliments de la normativa, detectar incendis i actes de vandalisme. També hi haurà mecanismes per a la sensorización de fugides i bloquejos i control de la contaminació lumínica i els nivells de soroll.

GEOLOCALITZACIÓ

La geolocalització és una altre dels atractius que ofereixen les platges intel·ligents. Podrem conèixer la nostra situació exacta, monitoritzar a persones majors, depenents i xiquets xicotets. I l’i-commerce farà més fàcil el gaudiment: podrem contractar des de la tumbona, prèviament reservada des de l’hotel a través d’un clic, serveis de snack i consumicions de quiosquets en l’arena. Tindrem panells informatius, assistents virtuals, missatges personalitzats basats en ubicació de l’usuari, audioguies mutiidiomes, senyals indicatius per a cegs o geoposicionamient d’àrees accessibles. La mobilitat també estarà monitorizada. Disposarem d’informació sobre transport públic en temps real, sobre ocupació massiva de platges amb recomanació d’alternatives, semàfors i aparcaments intel·ligents, estat del tràfic, seguretat activa, rutes suggerides, recomanacions de trànsit, transport sostenible i infraestructures ciclistes.

SOSTENIBILITAT

Els serveis sobre medi ambient seran dels més atractius que oferisquen les tecnologies per a les platges. Coneixerem l’estat de la mar, les condicions mediambientals, la radiació solar, l’estat de l’arena, la qualitat de l’aigua, l’onatge o la presència de meduses. També hi haurà mecanismes de detecció de restes d’algues o abocaments i vigilància costanera.

Els aficionats a l’esport i la naturalesa podran conèixer punts d’albirament d’aus, fer seguiment d’espècies protegides, sol·licitar l’accés a reserves marines, accedir a rutes de busseig i snorkel, ports i zones de fondege, gaudir de serveis augmentats per a embarcacions… I per descomptat, consultar l’agenda d’esdeveniments esportius.