Traje de Fallera en rojo

Tèxtils i accessoris de les Rutes de la Seda

Traje de Fallera en rojo
La ciutat de València acollirà la setmana vinent una reunió d’experts de diverses nacionalitats que debatran sobre ‘Tèxtils, indumentària, roba i accessoris de les rutes de la seda’. Turisme Comunitat Valenciana organitza aquesta trobada d’experts de la UNESCO que se celebrarà el 14 i 15 de març. L’objectiu és elaborar un Atles Interactiu que proporcione informació clau que ressalte les influències mútues de les cultures a el  llarg de les rutes de la seda.

El programa està previst que es desenvolupe a partir del pròxim dijous en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana on, a més dels representants institucionals locals i regionals i de la UNESCO, està prevista la presència de destacats experts de diferents països com Rússia, Uzbekistan, Cambodja, Tailàndia, *Korea, Bangladesh, Turquia o el Japó.

La importància de les Falles, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on el vestit de valenciana és protagonista en les festes, va ser un dels motius pels quals la UNESCO va seleccionar la ciutat de València per a celebrar aquesta reunió d’experts.

Durant diverses taules de treball i exposicions, els experts discutiran sobre les diferents tradicions i tècniques de producció tèxtil al llarg de la Ruta de la Seda; les influències mútues en el disseny i confecció de peces de vestir; la seda en cerimònies, rituals i moda; especificitats culturals i intercanvis entorn de la creació d’accessoris; així com sobre elements principals, metodologia i tecnologies per a mostrar millor el patrimoni comú entorn dels tèxtils, peces de vestir i accessoris.

En 2017 la UNESCO va llançar el desenvolupament d’un Atles d’interaccions culturals al llarg de les rutes de la seda per a il·lustrar la diversitat i especificitat dels intercanvis que van ocórrer al llarg de les rutes de la seda en diferents regions del món. L’Atles aprofitarà el potencial de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i multimèdia.