Mediterránea Gastrónoma 2020  800x531

Mediterrània Gastrònoma

Mediterrània Gastrònoma se celebra aquest 2020 els dies 8 i 9 de novembre en una edició especial que s’organitza com un congrés homenatge a l’activitat d’hostalers i productors. Es realitza en format en línia per a complir amb la normativa de seguretat davant la COVID19. El públic no podrà visitar els espais en el Centre d’Esdeveniments de Fira València on es realitza el congrés però sí que seguir tot el programa en directe a través de la web www.mediterraneagastronoma.es previ registre. L’accés està restringit als xefs i professionals que realitzen les activitats, als representants institucionals i als mitjans valencians acreditats. Periodistes i ponents de fora de la Comunitat seguiran i participaran en el congrés de manera virtual.

Enguany L’Exquisit Mediterrani organitza un Fòrum sobre Turisme Gastronòmic per a compartir entre professionals, empreses i estudiants els diferents projectes que desenvolupen els membres d’aquesta Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana impulsada per Turisme Comunitat Valenciana.

El fòrum es desenvolupa els dos dies de fira. Ponències, presentacions, taules redones i panells d’experiències per a conéixer i debatre sobre estratègies de posicionament de destinacions turístiques, nous projectes gastronòmics, productes turístics experiencials com el enoturismo i el oleoturismo, competitivitat i promoció del gastroturismo o temes com els itineraris formatius de la Xarxa de CdT per a la qualificació professional.

 

Portada del programa del Fòrum de Turisme Gastronòmic en Mediterrània Gastrònoma 2020

 

8 de novembre

 

DESTINACIONS TURÍSTIQUES I PROJECTES TURÍSTICS GASTRONÒMICS

10:15h – Obertura Fòrum L’Exquisit Mediterrani

10:30h – Taula redona – Esdeveniments gastronòmics amb valor turístic

11:30h – Taula redona – Projectes i espais gastronòmics innovadors

12:30h – Presentació – Murcia, Capital Gastronòmica 2020-21

13:15h – Taula redona – Estratègies de Destinació Gastronòmica

 

PRODUCTE TURÍSTIC: ENOTURISMO I OLEOTURISMO CV

14:15h – Presentació – Castelló, destinació enoturística

16:00h – Presentació – Utiel-Requena, Turisme, vi i territori

 

FORMACIÓ I ESPECIALITZACIÓ PROFESSIONAL

17:00h – Taula redona – Qualificació professional en la Xarxa CdT

17:30h – Panell d’experiències – Alumnes de la Xarxa CdT

 

9 de novembre

 

COMPETITIVITAT I PROMOCIÓ DEL TURISME GASTRONÒMIC

10:15h – Obertura – Turisme CV – Consell de Cambres CV

10:30h – Ponència – «Restauració, nous valors empresarials», Felipe Turell, Restaurant Mo (Madrid)

11:30h – Ponència – «Enoturisme, estratègies de posicionament», Jo Ferrer, CR Vins de Jerez i Camamil·la de Sanlúcar

12:30h – Presentació – Campanya Conhostur «CV, la teua destinació gastronòmica segura»

13:00h – Presentació – Campanya Visit València «Cuïna Oberta Restaurant Week»

13:30h – Ponència – Ponència – «Oleoturisme, producte i desenvolupament turístic territorial», José Jiménez, Oleícola San Francisco

 

PRODUCTE TURÍSTIC: ENOTURISMO I OLEOTURISMO CV

16:00h – Presentació – Comunitat Valenciana, destínació enoturística.

16:30h – Presentació – Ruta del Vi d’Alacant. El tresor de la «Monastrell».

17:00h – Presentació – Almàsseres i cooperatives. La Guia de l’Oli de la Comunitat Valenciana.

17:30h – Presentació – El Celler x.XIII. Proava i l’oli de les rutes del vi.

 

DESCÀRREGA EL PROGRAMA COMPLET DEL FÒRUM DE TURISME GASTRONÒMIC DE L’EXQUISIT MEDITERRANI

 

30 ESTRELES MICHELÍN I 50 SOLS REPSOL

A més del fòrum, enguany Mediterrània Gastrònoma té un altre espai igualment nou. Cuina Molt de Gust és un espai de la Conselleria d’Agricultura on es parla del valor del producte agroalimentari local sota el distintiu «Molt de Gust», un programa centrat en la producció ecològica de la Comunitat Valenciana, el producte autòcton i les marques de qualitat.

Com en altres edicions, la fira compta amb l’espai habitual de la Cuina Central «L’Espai Exquisit» on s’imparteixen 18 màster class i ponències gastronòmiques a càrrec de representants de la millor cuina, sala i sommelieria de la Comunitat i de l’àmbit nacional. Prop de 30 estreles Michelín i 50 sols Repsol sumaran els ponents que participen en L’Espai Exquisit: Quique Dacosta, Ricard Camarena, Lluìs Valls, Kiko Molla, Susi Díaz, Begoña Rodrigo, Cristina Prados, Borja Susilla, Clara Puig, José Manuel Miguel, Germán Carrizo, María José Martínez, Carito Lourenzo, Vicente Patiño, Eva Pizarro i Vicky Sevilla.

L’Aula de l’Arròs serà l’escenari per on desfilaran xefs de les tres províncies de la Comunitat amb ponències centrades en el producte estrela de la nostra gastronomia de la mà de Santos Ruíz: Óscar Cerdà, Ferdiando Bernardi, Raúl Resino, Loles Salvador, Miriam d’Andrés, Jorge d’Andrés, Alberto Ferruz, Aina Serra, Sergio Sierra, Adolfo Cuquerella, Raúl Magraner, Guillermo Serverá, Cristina Figueira, Ulisses Menezo, Bernd Knöller, Manuel Alonso, José Manuel López, Juan Ramos Roda, Miguel Barrera, Jaime Sanz, Emilio Miralles, Javier Simón, Carito Lourenço, Germán Carrizo i Vicente Rioja.

 

MENÚS MEDITERRÀNIA GASTRÒNOMA

A més, del 4 al 9 de novembre, 46 establiments hostalers de la ciutat de València ofereixen menús degustació especials amb motiu del congrés. Es tracta de la campanya «Menús Mediterrània Gastrònoma» que ha organitzat la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de València en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana.