Foto del proyecto europeo Alter Eco Evento Julio 2019 800x531

La sostenibilitat del turisme en el Mediterrani

Foto del proyecto europeo Alter Eco Evento Julio 2019 800x531
El pròxim 12 de juliol en Ciutat Administrativa 9 d’octubre, a València, 20 ponents representants del sector turístic a nivell europeu, nacional i de la Comunitat Valenciana exposaran estratègies, bones pràctiques i eines per a ajudar les destinacions a millorar la sostenibilitat del seu turisme. Es tracta d’un debat organitzat en el marc del projecte europeu Alter Eco, on diferents regions i institucions estan investigant estratègies alternatives per a impulsar el desenvolupament sostenible del turisme promovent la identitat mediterrània.

L’esdeveniment, sota el lema, “Helping destinations improve the sustainability of tourism” es realitzarà entre les 9h i les 15h. Tractarà, en una primera part, sobre el finançament europeu disponible per a millorar la sostenibilitat del turisme i, en una segona part, a partir de les 11h, es debatran temes més concrets en diferents tallers que es desenvoluparan en paral·lel:

  • La capacitat de càrrega turística de les destinacions

  • La diversificació de l’oferta turística

  • El monitoratge de la sostenibilitat del turisme

  • El turisme com a motor per a la regeneració urbana

El projecte Alter Eco està liderat per l’Institut Valencià de l’Edificació i compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana. De fet la Comunitat Valenciana és una de les regions pilot on s’han posat en pràctica algunes de les estratègies i eines per a millorar la sostenibilitat de dos models turístics, turisme urbà i turisme de sol i platja. Per a les proves s’ha triat dues destinacions representatives de cadascun d’aquests models: València, com a destinació urbana i Gandia, com a destinació de sol i platja.

A més d’exposar els resultats d’aquestes proves pilot, en la jornada del pròxim dia 12 de juliol, Turisme Comunitat Valenciana participarà en els tallers sobre capacitat de càrrega turística i diversificació de l’oferta. En el primer, la cap del servei de planificació i estratègia turística, Laura Pascual, explicarà els resultats del projecte Herit Data on s’investiga com usar les noves tecnologies de Big Data per a evitar la massificació turística, mentre que en el segon, el cap de servei de producte i territori, responsable de l’estratègia CreaTurisme, Sergio Bellentani, intervindrà com a moderador per a facilitar el debat sobre la diversificació de l’oferta turística.

INSCRIU-TE