MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

COM SOL.LICITAR ASSISTÈNCIA TÈCNICA PER AL TEU PLAN DE SOSTENIBILITAT TURÍSTICA EN DESTÍ

El 17 de maig de 2022 acaba el termini perquè els destins presenten a la Secretària d’Estat de Turisme els seus plans de sostenibilitat turística en destí dins de la convocatòria extraordinària 2022 finançada amb fons europeus amb càrrec a l’instrument de recuperació Next Generation UE.

Estàs treballant en la preparació del pla des del teu destí? Turisme Comunitat Valenciana et pot ajudar. T’expliquem com.

COM HA DE SER UN PLA EXTRAORDINARI DE SOSTENIBILITAT TURÍSTICA EN DESTÍ

El Ministeri de Turisme fomenta la sostenibilitat a través de l’Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí i cada any finança plans de sostenibilitat turística en destí a aquest efecte. Però des que Espanya rep fons europeus Next Generation, a aquesta convocatòria anual ordinaria, s’afig una convocatòria extraordinària.

La convocatòria 2022 del Programa Extraordinari de Sostenibilitat Turística en Destí ja està oberta: el termini de presentació de sol.licituds comprén de l’1 d’abril al 17 de maig de 2022. A diferència de la convocatòria de 2021, en aquesta ocasió totes les sol.licituds han de presentar-s’hi a través de la web de la Secretària d’Estat de Turisme del Programa Extraordinari 2022, que, a més, conté les instruccions per omplir el formulari en línia, l’accés a la seu electrònica on presentar la documentació, així com un document de Preguntes Freqüents sobre aquesta convocatòria.

 

Les entitats locals (ajuntaments, diputacions, mancomunitats) són les que han de dissenyar i executar els plans de Sostenibilitat Turística en Destí que opten a aquest programa extraordinari i que han de durar 3 anys.

Depenent de la mena de destí, el pla ha de contemplar una inversió mínima des d’1 milió d’euros en el cas de destins rurals fins a 10 milions en el cas de grans destins urbans. L’Estratègia de Sostenibilitat distingeix entre Destins de sol i platja, Destins rurals i Destins urbans amb diferents subcategories i marca objectius específics per a cadascuna d’elles.

Cada destí ha d’elaborar el seu pla amb la finalitat de complir els objectius específics de la seua categoria. Pots consultar les diferents subcategories i objectius específics en l’Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destins.

En aquest mateix document trobaràs també exemples d’actuacions que poden ser finançades i per tant pots incorporar al pla del teu destí. De manera general, d’aquests plans s’esperen inversions clau per a millorar la competitivitat, digitalització de la gestió, diversificació de l’oferta i actuacions de conservació mig ambiental, reducció d’emissions o mitigació del canvi climàtic.

En tot cas, la Secretària d’Estat de Turisme ha elaborat un document amb les respostes als dubtes més freqüents. Consulta-l ací:

COM T’AJUDA TURISME CV A PREPARAR UN PLA EXTRAORDINARI DE SOSTENIBILITAT TURÍSTICA EN DESTÍ

Turisme Comunitat Valenciana ofereix un servei d’assistència tècnica a entitats locals que desitgen presentar un pla de sostenibilitat turística en destí a aquesta convocatòria extraordinària finançada amb fons de la Unió Europea.

El servei et podrà ajudar a:

  • Identificar projectes susceptibles de ser finançats amb aquests fons europeus
  • Identificar els costos d’aquests projectes o actuacions que podran ser elegibles i per tant finançats
  • Com verificar, justificar i certificar les despeses

Si desitges utilitzar aquest servei pots contactar amb el centre d’atenció habilitat a través del següent formulari:

A més, Turisme Comunitat Valenciana disposa d’una àrea en el seu web on recopila tota la informació que et pot ser d’interés per a preparar el pla. Pots accedir en el següent enllaç:

En aquest espai web trobaràs guíes i vídeos explicatius com de la sessió informativa impartida el 6 d’abril de 2022 a Dénia: