MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

EMPRÉN RURAL CV: CÓM REFLOTAR EL NEGOCI DEL L’ALLOTJAMENT RURAL

Gestiones un allotjament turístic rural i desitges fer més rendible el teu negoci? Vols arribar a més clients? Necessites personal qualificat? Pretens renovar o ampliar el teu allotjament? Aprofita el nou programa “Turisme Emprén Rural Comunitat Valenciana 2022” de Turisme Comunitat Valenciana. Obtindràs gratuïtament una anàlisi del teu negoci i formació i consultoria per a millorar la seua rendibilitat. T’expliquem com participar.

Turisme Emprén Rural CV farà primer un diagnòstic sobre com són i quina és la rendibilitat dels allotjaments i cases rurals de la Comunitat. Després, a partir d’estiu, oferirà un programa de formació i acceleració empresarial personalitzat a les empreses que desitgen participar.

Odette, propietària de Art Rustic***, cases amb jacuzzi situades en el llogaret Anroig de Xert (Castelló), ja està adherida al programa perquè vol “arribar a més clients, i si són internacionals, millor”. Reconeix que l’àmbit rural té problemes específics com el de la cobertura mòbil o la connexió a Internet però també moltes oportunitats per al turisme que és el que a ella li ha permés continuar vivint al seu poble.

COM PARTICIPAR EN TURISME EMPRÉN RURAL CV

Col·labora en el diagnòstic Turisme Emprén Rural CV

Per a participar en el programa Turisme Emprén Rural CV, en primer lloc, has de contestar l’enquesta que permetrà realitzar el diagnòstic d’aquest sector en la Comunitat. Participa emplenant aquest qüestionari en línia.

L’enquesta és molt breu, amb preguntes senzilles, que abasten des de la capacitat del teu negoci, el període d’obertura a l’any, el nombre d’empleats, quin tipus de viatger et visita, quins serveis ofereixes, si utilitzes canals digitals per a arribar al client, com promociones el teu allotjament, si col·labores amb empreses locals, d’on provenen els teus clients, i si treballes algun segell de gestió de qualitat i bones pràctiques sostenibles.

PARTICIPA EN L’ENQUESTA, ET COSTARÀ MENYS DE 5 MINUTS

ENQUESTA TURISME EMPRÉN RURAL CV SOBRE ALLOTJAMENTS RURALS

Més de 140 empreses d’allotjament rural han contestat l’enquesta. De moment, aquesta mostra apunta que “es tracta en la seua majoria de cases amb menys de 10 habitacions, gestionades dins de l’àmbit familiar i enfocades a famílies, parelles i grups xicotets, els qui constitueixen el seu públic principal en l’actualitat”, ens compta Belén Salvador, CEO de Itinerantur, empresa que està realitzant la investigació.

“Són cases rurals que porten obertes al públic més de deu anys, i els gestors dels quals no solen tindre estudis específics en gestió de l’empresa turística, i tampoc treballen de manera sostenible” apunta Belén, que reconeix que la modernització entre elles es limita en moltes ocasions als processos de gestió d’entrades i eixides, i al portal de reserves i de comercialització.

Participa en el programa d’acceleració empresarial Turisme Emprén Rural CV

Una vegada realitzat aquest diagnòstic i detectades les febleses i fortaleses dels allotjaments rurals de la Comunitat, Turisme Comunitat Valenciana dissenyarà un programa d’acceleració empresarial adaptat a aqueixes condicions específiques del turisme en l’entorn rural.

“El programa, anomenat 24h ReBusiness, tindrà tallers i programes gratuïts d’assessorament específic perquè aquestes empreses puguen reconvertir-se en allotjaments competitius, rendibles, sostenibles i resilients” explica Maria José Portalés, tècnica de Turisme CV i responsable de Turisme Emprén Rural CV.

El programa es realitzarà després d’estiu i oferirà cursos de formació en màrqueting, finances, gestió de pressupostos i viabilitat de negoci; tallers específics per a aprendre com convertir visites en clients o fer vendes creuades; i sessions on podràs conéixer en primera persona casos d’èxit d’altres empreses que desenvolupen la teua mateixa activitat econòmica en destinacions turístiques similars, tant a nivell nacional com internacional.

A més, Turisme Emprén Rural CV disposarà d’experts per a testar el teu model de negoci turístic i assessorar-te en inversió i impuls empresarial.

Es realitzaran també jornades experiencials per a testar serveis, sessions de networking i relació entre les empreses participants, seminaris en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i fins i tot Turisme CV organitzarà press trips i fam trips perquè agències i mitjans de comunicació especialitzats coneguen els diferents allotjaments rurals.

UN SECTOR AMB FUTUR

Hui dia la modalitat d’allotjament d’interior és una de les més demanades ja que respon a totes les exigències del nou viatger post-covid, i així ho demostren els últims resultats estadístics, que apunten al fet que aquest 2022 ha arrancat amb un increment del volum de viatgers en la Comunitat Valenciana de més d’un 72% en cases rurals i el nombre de pernoctacions creix un 66% interanual. En 2021 l’allotjament rural de la Comunitat Valenciana va registrar més de 320.000 pernoctacions, un 14% més que en 2020, i si bé encara no ha recuperat el volum de l’any anterior a la pandèmia, la tendència de cara a enguany és de creixement

Aquestes xifres fan imprescindible comptar amb una oferta d’allotjament rural competitiva i amb aquest objectiu Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa Turisme Emprèn Rural CV, dins del programa Accetur per a la creació i impuls d’empreses turístiques. Al costat de Maria José Portalés, tècnica de Turisme CV, en Turisme Emprén Rural CV treballen també altres dones joves i emprenedores com Belén Salvador, CEO de Itinerantur; Patricia Caselles, CEO de Treveel i Ángela Rodriguez, directora de Travindy Consulting