MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

TURIART: TURISME CULTURAL DE QUALITAT, SOSTENIBLE I EXPERIENCIAL

“Quan t’agrada l’oci cultural i veus la quantitat de recursos amb els quals compta la Comunitat Valenciana les experiències t’ixen soles i si les ofereixes i veus el que les gaudeixen els turistes llavors ja es tanca el cicle que fa sostenible l’empresa”. Marta Templado, gerent de Turiart, juntament amb el seu equip, treballa cada dia des de fa ja més de dues dècades, per a donar a conéixer la riquesa cultural i turística de la Comunitat Valenciana a través de visites, rutes i passejos culturals de la mà de guies de turisme amb diferents perfils professionals i habilitats socials, que aposten per un turisme cultural de qualitat, sostenible i sempre experiencial. Aquesta diferenciació, juntament amb la seua aposta durant molts anys per la formació i la innovació han fet que Turiart, siga reconeguda enguany amb el Premi Turisme Comunitat Valenciana per la seua “trajectòria turística”.

“A nivell personal, aquest guardó suposa confirmar que l’esforç per formar-me i el treball realitzat ha valgut la pena i es reconeix; i a nivell professional és una satisfacció saber que Turiart és valorada com una empresa líder en la Comunitat Valenciana dins del nostre sector”, ens afirma Marta Templado, orgullosa d’haver obtingut aquest reconeixement després de tota una vida dedicada a promocionar i dinamitzar el turisme cultural en el nostre destí.

Turiart ofereix tours en diferents idiomes tant individuals com per a grups de familiars, escolars o d’empresa. Uns serveis que venen a través de la seua pàgina web www.turiart.com i que abasten temàtiques diverses, des de “Un dia de Romans” a Sagunt, a “El Castelló de Tombatossals: una ruta per a xicotets gegants”; també ofereix passejos culturals amens per a famílies com “Atrapa un Drac”, “Pirates de la Malva-rosa” o “Cavallers i Princeses”; rutes culturals com “Coneixent a Sorolla”, “Anna i el Palau de Cervelló”, “Ruta de la Seda”; i altres propostes per a endinsar-se al “Parc Natural de l’Albufera” o “El caqui i la Toscana Valenciana” a Fontanars dels Alforins, entre moltes altres activitats que conviden a conéixer millor la Comunitat Valenciana i descobrir i viure noves experiències de manera presencial i virtual.

ESPECIALITZATS EN TURISME FAMILIAR PER A ESTRANGERS

Arribar a un dels públics que habitualment queda oblidat en el turisme cultural, el públic familiar amb xiquets, ha sigut l’aposta forta de l’empresa. Turiart ofereix activitats i rutes en diferents destins de la Comunitat Valenciana per a fomentar l’oci educatiu i didàctic en l’àmbit familiar, l’ètica d’activitats familiars i la diversió i recreació infantil amb l’aprenentatge dels adults. “Els productes de turisme familiar sempre es demanden i no són fàcils de dissenyar ni de realitzar adequadament”, assegura la gerent de Turiart, per a qui el turisme familiar ha sigut el seu principal client potencial. A més, reconeix la dificultat de dissenyar aquests paquets per al públic estranger que, al seu parer, “sempre és més rendible que el nacional perquè sol·licita més serveis i prefereix una qualitat per la qual està disposat a pagar més”, afig.

Marta Templado afirma que “durant aquests 21 anys sempre he buscat fer coses noves en el camp del turisme cultural comptant amb bons professionals; a vegades treballant amb xiquets i famílies, altres vegades en espais públics, o amb la música, però sempre compartint i aprenent”. Amb aquesta premissa sempre present, Marta és conscient que la seua empresa no tindria sentit sense la forta aposta per la innovació, la formació de guies de turisme, la professionalitat del personal i una atenció acurada pel servei al client.

INNOVAR PER A MILLORAR

El caràcter receptiu de Turiart i la posada en valor dels recursos de molts destins de la Comunitat Valenciana, marquen la seua diferenciació. Ara, amb el Premi de Turisme a la mà, es reconeix tota una trajectòria turística marcada per la formació i la innovació en el turisme cultural i familiar.

Però aquest camí cap a un turisme cultural de qualitat, sostenible i experiencial només ha fet que començar, ara “ens enfrontem a una forta competència en línia i a una era digital global on la normalitat ha de ser molt ràpida i flexible”, assegura Marta Templado, la ment de la qual no deixa de treballar per a innovar i aportar noves idees. Un caràcter incansable, professional i compromés per un turisme millor en el nostre destí.

SUPERAR LA PANDÈMIA, TOURS VIRTUALS

“Ha sigut molt complex manejar restriccions i mesures que es publicaven els diumenges per a aplicar l’endemà, la situació econòmica era molt difícil de gestionar també per la quantitat de cancel·lacions i suspensions de contractes que es van realitzar”, reconeix Marta Templado per a qui “el contacte continu amb les institucions públiques ha sigut imprescindible per a poder bregar la situació”.

Durant la pandèmia Turiart va posar en marxa ofertes virtuals que han servit d’exemple per a la promoció i venda de serveis turístic-culturals tant a Espanya com a Itàlia i a França. “A nosaltres ens ha ajudat moltíssim compartir amb les associacions a les quals pertanyem, tant nacionals, autonòmiques i locals, així com amb el nostre personal de guies i mediadors, les estratègies de millora o d’adaptació a les noves circumstàncies”, assenyala Marta, qui encara cauta amb la situació actual amb casos encara vigents, reconeix que “entre tots hem anat veient què fer i com fer-ho tan bé com siga possible”.