MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

CÓM ACONSEGUIR EL TEU TÍTOL EN “HOUSEKEEPING”

Tens experiència en el sector del turisme, però no comptes amb una formació reglada? Ets personal de pisos i t’interessa obtindre un títol universitari, compatible amb el teu horari laboral? Portes molts anys treballant en el sector de pisos amb cursos específics, però no reconeguts oficialment? Aquest és el teu moment, a partir de JA pots obtindre el teu certificat de professionalitat oficial vàlid per a tota Europa, justificant la teua experiència laboral i la teua formació.

I si allò que vols és continuar aprenent en aquest àmbit, millorar les condicions del teu lloc de treball i qualificar-te com a professional, pots optar a les titulacions universitàries que tant la Universitat d’Alacant com la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, llançaran al setembre, així com la formació contínua i especialitzada que ofereix la Xarxa CdT.

T’interessa tot això? T’ho expliquem al detall! Pren nota de:

  1. Les novetats de la formació universitària dirigida al personal de pisos
  2. Quins cursos ofereix la Xarxa CdT per a aquest col·lectiu
  3. I com pots accedir al procés d’acreditació de la competència professional

Però abans de ficar-nos en ple amb tota l’oferta formativa i de reconeixement laboral, parlem amb professionals del sector de l’allotjament i aprofundim en quines són les necessitats formatives d’aquest grup, clau en l’organització de l’hotel i amb la clau de la fidelització i satisfacció final del nostre visitant.

FORMACIÓ PERMANENT, LA MILLOR MANERA D’AVANÇAR EN EL FUTUR

“L’única manera d’obtindre qualitat en un hotel és invertir en el personal humà, en la professionalitat dels empleats”, afirma Yolanda González, de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR).

Amb anys d’experiència en la formació del personal de pisos, Yolanda González anima a les governantes dels hotels a “sentir-se part de l’empresa”; per a ella és fonamental “pensar que som un pilar fonamental en l’organització; som les amfitriones dels nostres clients, probablement les que més fidelicemos”, assegura.

Així mateix, encara que reconeix la càrrega de treball a la qual diàriament pot exposar-se aquest perfil professional, assenyala que “l’hotel és impredictible, hem de pensar que estem en turisme i hi haurà moments en què tindrem càrrega de treball i ho haurem de defensar”.

Per a la representant de ASHOTUR és essencial la formació, “la housekeeping és una professional que mai ha de deixar d’aprendre”. Per a Yolanda González és clau la formació en el gust pel detall, en habilitats socials, en l’empatia…etc. Al seu judici “les persones que treballen a l’hotel són les que marquen la diferència”.

SÍ A la FORMACIÓ I SÍ A la REGULACIÓ DE LA CÀRREGA DE TREBALL

“Sí a la formació i sí a la regulació de la càrrega de treball”, exigeix Yolanda García, del col·lectiu Kellys. Aquesta és la resposta majoritària per part del personal de pisos de la Comunitat Valenciana. “Per a fer una habitació en condicions, necessitem temps, protocols, material, conéixer una manera de treballar òptima per a no lesionar-nos”, aquestes són les premisses principals que demanda Yolanda García.

Ana María Dobaño de ASEGO, amb dècades d’experiència com a governanta en un hotel assegura que “sempre hem tingut interés en la formació, ha evolucionat molt el departament de pisos i se li exigeix molt”. Per a ella, “sentir-se equip d’una empresa i l’estabilitat laboral és el més valuós per a les cambreres de pis”.

Conscients de la situació laboral actual del personal de pisos i per a poder donar resposta formativa a les necessitats d’aquest col·lectiu, Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb UA i UPV, impulsa una edició més els cursos universitaris en matèria de “housekeeping”. L’objectiu és visibilitzar, dignificar i oferir més oportunitats a aquest col·lectiu, facilitant una formació de qualitat.

Si treballes en el col·lectiu de personal de pisos però no tens cap títol o mai has estudiat, ara és el moment. Mira totes les oportunitats que tens:

ESTUDIA HOUSEKEEPING EN LA UNIVERSITAT

CURS D’EXPERT/A UNIVERSITARI/A EN HOUSEKEEPING (UA)

El mes vinent de setembre arranca la 4a edició del Curs d’Expert Universitari en Housekeeping-Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments de la Universitat d’Alacant, dirigit a treballadors en actiu, aturats amb experiència prèvia i/o titulats universitaris.

Gaetano Cerchiello, el coordinador d’aquest curs assegura que “enguany la presencialitat de les classes dependrà de l’evolució de la pandèmia”. Assenyala que “serem flexibles, tenint en compte la incertesa i el nombre màxim d’alumnes serà de 25”.

Les classes, com en anteriors edicions, s’impartiran en el CdT de Benidorm i Invat.tur, i com a novetat, “s’introduiran classes d’anglés, tres sessions impartides per una persona nativa, per a millorar la ja elevada qualitat del curs”, afig Cerchiello.

FITXA TÈCNICA

  • 200 HORES LECTIVES
  • DILLUNS-DIMECRES-DIJOUS DE 16 A 21 HORES (Des de 13/9) fins a 16/12)
  • 9 MODULOS FORMATIUS
  • 16 DOCENTS

INSCRIU-TE

CURS DE PERFECCIONAMENT DE CAMBRERES/US DE PISOS EN ALLOTJAMENTS TURÍSTICS DE LA UPV

El pròxim 20 de setembre arrancarà el curs de Housekeeping de la Universitat Politècnica de València, que s’impartirà al campus de Gandia, amb la idea que en els pròxims anys s’estenga a Castelló, assenyala Lola Teruel, coordinadora d’aquest curs de la UPV.

Per a Lola Teruel la pròxima edició “volem que siga el més aplicada possible, la metodologia tindrà reforç amb seminaris, tallers per a aprendre a realitzar decoratius florals i fruiters, i a més comptarem amb diferents eixides de camp”.

“Prevaldrà la presencialitat. Serà un curs molt pràctic que s’impartirà al campus de Gandia, dirigit a l’àmbit de València, la Marina i la Safor. Les classes seran els dilluns, dimarts i dijous en sessions de 5 hores”, ha avançat la coordinadora del curs.

La preinscripció s’obrirà a partir del pròxim mes de juliol en la web www.cursohousekeeping.es i hi haurà una entrevista prèvia per a poder accedir a aquest. El curs finalitzarà també al desembre.

INSCRIU-TE

PERFECCIONA EL HOUSEKEEPING AMB CURSOS ESPECÍFICS EN LA XARXA CDT

La Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana posa a la disposició d’aquest col·lectiu una sèrie de cursos específics de formació que ajuden a especialitzar el treball i a reciclar coneixements del personal de pisos dels allotjaments.

Cursos que segons ha revelat el director de la Xarxa, Javier Solsona, versen sobre matèries directament vinculades a aquests perfils professionals com a “Ergonomia per a personal de pisos” i “idiomes”, entre altres, i que compten amb un nombre concret de places reservades en exclusiva per al personal de pisos.

A més, segons Solsona “la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana està sempre oberta a noves propostes de les diferents associacions empresarials, i es facilitarà, a petició dels propis professionals, qualsevol curs i formació específica que puga ser d’utilitat per al col·lectiu”, ha afegit.

Pots buscar el curs que més t’interesse en: www.cdt.gva.es

INFORMA’T

ACONSEGUEIX EL TEU TÍTOL D’FP: ACREDITA LA TEUA COMPETÈNCIA PROFESSIONAL EN HOUSEKEEPING

Si resideixes en la Comunitat Valenciana, tens experiència laboral en housekeeping i has realitzat algun tipus de formació encara que siga no reglada, pots sol·licitar una acreditació dels teus coneixements i aconseguir un Certificat de Professionalitat.

QUAN ES POT SOL·LICITAR?

Des del passat 13 d’abril es pot sol·licitar des de ja i en qualsevol moment. La Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional va publicar la resolució per la qual es convoca un procediment obert de manera permanent, per a l’avaluació i acreditació de competències professionals, que hagen sigut adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació.

Es tracta d’una novetat, ja que anteriorment només es podia sol·licitar en convocatòries puntuals per a tal procés, ara en qualsevol moment, qualsevol persona vinculada al sector amb experiència o que haja cursat formació no formal, podrà sol·licitar el seu reconeixement i certificat professional.

A QUI VA DIRIGIDA?

Està acreditació va dirigida a persones residents en la Comunitat Valenciana, amb experiència laboral i formació no formal suficient en qualsevol de les famílies professionals del Catàleg Nacional de les qualificacions però que no disposen de cap títol de Formació Professional o certificat de professionalitat relacionat amb aquesta experiència i formació.

QUINS REQUISITS HI HA PER A PODER ACCEDIR?

➔ Nacionalitat:

◆ Espanyola.

◆ Haver obtingut el certificat de registre de ciutadania comunitària o la targeta de familiar de ciutadà de la Unió.

◆ Ser titular d’una autorització de residència o de residència i treball a Espanya en vigor.

➔ Edat:

◆ Tindre 20 anys complits en el moment de realitzar la inscripció per a nivell II i nivell III.

◆ Tindre 18 anys complits en el moment de realitzar la inscripció per a nivell I.

➔ Experiència laboral o formació no formal mínima:

◆ Experiència laboral:

Unitats de competència nivell II i III: justificar en els últims 15 anys anteriors, almenys 3 anys amb un mínim de 2.000 hores treballades en total.
Unitats de competència nivell I: almenys 2 anys amb un mínim de 1.200 hores.
◆ Formació no formal:

Unitats de competència nivell II i III: últims 10 anys anteriors, almenys 300 hores.
Unitats de competència nivell I: 200 hores.
◆ Mòduls formatius de duració inferior: acreditar les hores establides.

Si es reuneixen els requisits, però no es poden justificar amb els documents anteriors, si són majors de 25 anys, podran sol·licitar la seua inscripció en el procediment. Es presentarà la justificació mitjançant alguna prova admesa en dret que reflectisca la seua experiència laboral o aprenentatges no formals.

A QUINES TITULACIONS PODRÀS ACCEDIR?

En el Catàleg oficial de l’Institut Nacional de les qualificacions apareixen 2 titulacions específiques dirigides al personal housekeeping:

  • OPERACIONS BASICAS DE PISOS EN ALLOTJAMENTS. NIVELL 1.
  • GESTION I NETEJA DE PISOS. NIVELL 3.

No obstant això, tot el personal vinculat a aquesta professió podrà accedir igualment a altres titulacions del catàleg oficial, com ara Operacions Bàsiques de Cuina en Restaurant i Bar, Servei d’àpats, Pastisseria, Recepció, Animació Turística, Direcció i Producció de cuina, Guia de turistes i visitants, Gestió de serveis en processos de restauració, entre altres.

Mira tot el llistat complet de les certificacions en FP de la branca de la Hosteleria i Turisme

ON SE SOL·LICITA L’ACREDITACIÓ?

Pots sol·licitar-la presencialment en un centre educatiu de Formació Professional de la Comunitat Valenciana o sol·licitar-la a través de la web de Qualificacions Professionals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

COM SE SOL·LICITA L’ACREDITACIÓ?

Una vegada hages contactat amb el centre de formació professional on s’impartisca la titulació a la qual vols accedir o hages fet la sol·licitud per via telemàtica, s’iniciarà el procés per a l’obtenció de la certificació professional.

El propi centre educatiu nomenarà un assessor que es posarà en contacte amb tu, per a recopilar la documentació requerida que s’enviarà a la Comissió Avaluadora, que serà l’encarregada d’aprovar l’emissió de la certificació o en defecte d’això, assessorar sobre els mòduls necessaris de formació complementària que faltarien per a obtindre el títol.

Es tracta d’un Títol Oficial de Formació Professional, vàlid per a tota Europa.

QUANT COSTA?

Només hauràs de pagar una taxa única de 25’76 euros

Temas enlazados | |