MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

AJUDES COVID19 PER A EMPRESES I PROFESSIONALS TURÍSTICS

Empreses d’experiències turístiques, agències de viatges i allotjaments, a més de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, podeu sol·licitar ajudes específiques a Turisme Comunitat Valenciana, que són compatibles amb qualsevol altra subvenció.

 
Turisme CV destina 18 milions d’euros a una nova línia extraordinària d’ajudes directes per a empreses i professionals turístics amb la finalitat de pal·liar l’impacte econòmic de la crisi per la COVID19. S’hi han presentat 3699 sol.licituds en la primera setmana però el termini continua obert fins el 22 de març de 2021.

Les bases per a sol·licitar-les pots consultar-les en el decret publicat en el DOGV l’11 de febrer de 2021 però a continuació et resumim el més important.

QUI POT SOL·LICITAR L’AJUDA DE TURISME CV

La poden sol.licitar:

  • Els titulars dels establiments d’allotjament turístic inscrits en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.
  • Els titulars de les agències de viatges inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.

Poden sol·licitar-la persones físiques donades d’alta com a autònoms o persones jurídiques donades d’alta en el cens d’activitats econòmiques de l’Agència Estatal Tributària a data de 22 de febrer, quan s’inicia el termini de sol·licitud. No és un requisit tindre el domicili fiscal a la Comunitat Valenciana (segons s’indica en la instrucció publicada el 2 de març) però sí l’activitat.

És necessari tindre activitat en 2021, atés que les ajudes s’han de destinar a despeses realitzades en aquest any i és un requisit mantindre l’activitat com a mínim 6 mesos una vegada rebuda l’ajuda.

Es pot presentar una sol·licitud per establiment encara que un  mateix beneficiari mai podrà rebre més de 150.000 euros.

EN QUÈ CONSISTEIX L’AJUDA DE TURISME COMUNITAT VALENCIANA

Es tracta d’ajudes directes a les empreses que van des dels 500 euros als 75.000 euros depenent del tipus de negoci. Les ajudes s’han de destinar a despeses corrents realitzades en 2021.

Només s’atorga una ajuda per establiment. Si compleixes requisits en diverses de les ajudes previstes, se’t concedeix la de major import.

ALLOTJAMENTS

Hotels

L’ajuda varia segons el nombre de places, des dels 2500 euros als hotels de 50 places fins a 45.000 euros per als hotels de més de 800 places.

Hostals, Pensions i Albergs urbans

Cadascun rep una ajuda de 1000 euros.

Empreses gestores d’Habitatges turístics

Si és una empresa que gestiona més de 500 places rep 1800 euros d’ajuda, si gestiona menys de 500 places llavors l’ajuda és de 1000 euros.

Blocs i conjunts d’apartaments turístics

L’ajuda varia segons el nombre d’unitats alojativas (apartaments). El bloc amb fins a 50 apartaments rep una ajuda de 2000 euros. Si té entre 51 i 100 apartaments, la subvenció és de 5000 euros. Per als blocs de més de 100 unitats alojativas, l’ajuda és de 8000 euros.

Càmpings

Els càmpings de més de 1000 places reben 11.000 euros. Els de més de 500, 7000 euros; mentre que els càmpings més xicotets, de menys de 500 places, se subvencionen amb 3000 euros.

Cases i albergs rurals

Els albergs rurals reben una ajuda de 1000 euros i les cases rurals, de 500.

AGÈNCIES DE VIATGES

Si tens una agència de viatges, l’ajuda que pots sol·licitar és de 3500 euros però pot arribar a 4000 euros si, a més, tens la certificació de qualitat SICTED o pertanys al programa CreaTurisme.

EMPRESES DE PRODUCTE TURÍSTIC

  • Si tens una empresa adherida a un destí Sicted de la Comunitat Valenciana i/o està adherida al programa CreaTurisme, rebràs 2500 euros.
  • Si tens una empresa adherida a la xarxa de L’Exquisit Mediterrani (oferta de gastroturismo o hostaleria) pots rebre 9000 euros d’ajuda. En el cas que, a més, el restaurant dispose d’alguna Estrela Michelin, l’import de l’ajuda és major; reben 18.000 euros per cada Estrela Michelin que tinguen en vigor.
  • En el cas de les empreses organitzadors d’esdeveniments musicals adherits a la marca Mediterranew Musix l’ajuda arriba als 75000 euros en el cas dels grans festivals (Gran Fest). Els promotors de festivals de dimensió inferior (Fest) reben 16.000 euros, mentre que els organitzadors d’esdeveniments xicotets (Fest Lite) disposen de 6500 euros d’ajuda.

Els 18 milions d’euros de dotació per a totes aquestes ajudes es distribueixen segons els beneficiaris de la següent forma:

  • Les ajudes a allotjaments turístics estan dotades amb 9.100.000 euros.
  • Les ajudes a agències de viatges disposen de 2.500.000 euros.
  • Les ajudes a empreses turístiques adherides als programes CreaTurisme, L’Exquisit Mediterrani, SICTED o Mediterranew Musix estan dotades amb 6.400.000 euros

ON I QUAN DEMANAR L’AJUDA DE TURISME COMUNITAT VALENCIANA

La sol·licitud es pot presentar entre el 22 de febrer a les 12h i el 22 de març a les 12h.
A partir d’aqueix data es podrà presentar la sol·licitud telemàticament en l’apartat Empreses de la Seu Electrònica de la Generalitat (ACÍ).