MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

ES BUSCA CAPITAL EUROPEA DEL TURISME INTEL.LIGENT 2021

La Comissió Europea busca nova Capital europea del Turisme Intel·ligent. Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana podeu presentar la vostra candidatura fins al pròxim 20 d’octubre de 2020!

La convocatòria Fostering smart tourism solutions for EU destinations with the European Capital of Smart Tourism  té com a objectiu contribuir a les solucions turístiques innovadores, intel·ligents i sostenibles de les destinacions de la UE.

QUÈ ES VALORA PER A SER CAPITAL EUROPEA DEL TURISME INTEL·LIGENT?

La iniciativa reconeix els èxists aconseguits per les destinacions turístiques europees en 4 categories:

  • Sostenibilitat

Ser sostenible no sols significa gestionar i protegir els recursos naturals d’una destinació sinó també reduir la temporalitat del turisme  i implicar la comunitat local.

  • Accessibilitat

Es valora no sols l’eliminació de barreres, sinó també l’oferta de serveis multilingüe disponible per a qualsevol viatger independentment de la seua edat o capacitat física, psíquica o cultural.

  • Digitalització

Una destinació digital és aquella que se serveix de la tecnologia per a millorar l’experiència del turista però també per a impulsar el creixement de l’economia local.

  • Patrimoni cultural i creativitat

Es valora la protecció i promoció del patrimoni, la cultura i els recursos creatius locals per al benefici de la destinació i del seu turisme.
Göteborg i Màlaga van ser les ciutats seleccionades aquest 2020 com a Capitals Europees del Turisme Intel·ligent. Però, a més, altres destinacions van ser destacades pel seu treball en alguna de les categories: Breda (Accessibilitat), Ljubljana (Digitalització) i Karlsruhe (Patrimoni Cultural i Creativitat).

QUINS BENEFICIS OBTÉ EL GUANYADOR COM A CAPITAL EUROPEA DEL TURISME INTEL·LIGENT?

Els municipis guanyadors reben suport d’experts en comunicació i màrqueting turístic, una escultura commemorativa i un vídeo promocional de la destinació i de la seua oferta de turisme intel·ligent, entre altres accions promocionals.

Aquesta iniciativa ajuda a donar visibilitat als èxits de les ciutats ciutats europees que estan apostant per la transformació al turisme intel·ligent i sostenible. Però a més, contribueix a establir un marc d’intercanvi de millors pràctiques entre les destinacions que participen en els concursos, inclòs l’aprenentatge mutu i la creació de xarxes per a la cooperació.