MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

LA CULTURA DE L’ARRÒS EN EL WORLD PAELLA DAY

La cultura de l’arròs recorre la Comunitat Valenciana de nord a sud. Animar a degustar i viure aquesta experiència en qualsevol racó de la Comunitat és l’objectiu de la campanya realitzada per Turisme Comunitat Valenciana per a vincular l’impacte promocional del World Paella Day al paisatge de muntanya, mar i horta del nostre territori, bressol d’una cultura gastronòmica arrossera singular.

El 20 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Paella, una efemèride creada per a reivindicar l’origen en la Comunitat Valenciana d’aquest plat de fama internacional. Multitud d’agents turístics tant de l’àmbit públic com privat s’han unit a aquesta celebració iniciada des de la ciutat de València. Enguany, Turisme Comunitat Valenciana, sota la marca L’Exquisit Mediterrani, ha promogut la difusió de la cultura, la tradició, l’agricultura i el paisatge vinculats a l’arròs amb diferents accions dirigides tant a l’àmbit internacional com al propi mercat intern.

CUINA, COMPARTEIX, VIU

En aquesta campanya, sota el lema “Cuina. Comparteix. Viu”, s’han elaborat una sèrie d’espots i vídeos promocionals sobre receptes elaborades amb arròs en les quals es conta no sols la seua preparació sinó també com es cultiva, com viu la societat valenciana el costum de reunir-se entorn d’aquests plats, com és la nostra cultura de l’arròs. El llançament de la campanya serà el 17 de setembre i els vídeos s’emetran en espanyol, anglés, alemany, xinés i rus i es difondran a través de la xarxa internacional d’Oficines de Turisme de Turespaña i tots els canals en línia de Turisme Comunitat Valenciana.
Així, s’han realitzat tres vídeos per a mostrar la cultura de l’arròs en l’horta, en la mar i a la muntanya que recorren diferents punts destacats del paisatge de Castelló, València i Alacant.

  • La paella valenciana es mostra en l’Albufera de València, on els xefs valencians Míriam i Manuel d’Andrés conten la seua elaboració enfront d’una barraca típica valenciana. En aquest vídeo intervé també el pilotari Paco Cavanes “El Genovés” que explica la seua experiència personal sobre els costums lligats a la paella.
  • Un altre vídeo promocional parla sobre el Arròs a banda. Des d’Alacant, concretament a Xàbia, els xefs Sergio i Sonia Box expliquen aquesta recepta i s’asseuen a la taula a xarrar sobre ella amb l’actor Juan Echanove i la presidenta executiva de Mediterrània Gastrònoma, Cuchita Lluch.
  • Un tercer vídeo se situa a la Vall d’Alba per a explicar com es fa a Castelló l’Arròs de Muntanya. El xef Miguel Barrera parla sobre aquest plat acompanyat del cellerer Vicente Flors.

Seguint la filosofia de cuinar, compartir i viure la paella i els arrossos valencians,  Turisme Comunitat Valenciana ha animat als membres de la Xarxa Gastroturística L’Exquisit  Mediterrani a realitzar i compartir en línia accions diverses amb la paella i la cultura de l’arròs com a protagonista. Així, destinacions diverses com Riba-roja de Túria, El Puig de Santa María, Xixona, La Vila Joiosa, Santa Pola, Alacant, Onda o Vila-real realitzen aquesta setmana diferents iniciatives, igual que altres organitzacions com les Rutes del Vi o les cooperatives agroalimentàries

LA CULTURA DE L’ARRÒS EN LA UNESCO

Amb la finalitat que des de fora de les nostres fronteres coneguen que l’arròs, ací, és tota una cultura, la UNESCO s’uneix també a la celebració del World Paella Day.

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el municipi de Dénia, ha convidat a 11 ciutats de la Xarxa de Ciutats de Creatives de la Gastronomia de la UNESCO a compartir la cultura de l’arròs aquests dies.

Restauradors del Brasil (ciutats de Belem, Paraty i Florianópolis), Mèxic (ciutat d’Ancorada), Colòmbia (ciutat de Popayán), el Japó (ciutat de Tsuruoka), els Estats Units (ciutats de Tucson i Sant Antoni), l’Iran (ciutat de Rasht) i Espanya (ciutats de Dénia i Burgos) elaboraran paelles i plats amb l’arròs com a ingredient comú, una preparació que serà també gravada en vídeo per a la seua difusió.
Preparación de leña para cocinar paella
Al costat d’aquesta xarxa UNESCO, també les Cambres de Comerç tant nacionals com internacionals i les diferents cases regionals i centres valencians en l’exterior organitzen actes i jornades entorn de la paella amb motiu d’aquest World Paella Day.