MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

COM VOLEM SER EN 2025?

Quasi res serà igual després de la pandèmia global de la COVID19 i menys en turisme, un dels sectors que major impacte ha patit i que major sensibilitat té a sentiments com la por, la incertesa, la inseguretat…

Turisme Comunitat Valenciana ha obert un procés de reflexió sobre el camí a seguir a partir d’aquest 2020, un any atípic i difícil que es planteja com un nou inici o almenys una transició cap a una altra manera de fer les coses.

Quin turisme volem? Com serà el turisme en 5 anys? Amb aquestes preguntes en ment, Turisme CV al costat de les aportacions realitzades pel sector turístic ha elaborat el Pla Estratègic de Turisme 2020-2025 aprovat per Consell Valencià del Turisme el 28 de juliol de 2020 i que té previst mobilitzar 2000 milions d’euros d’inversió.

Destinacions, associacions empresarials, sindicats, associacions de consumidors, centres d’investigació i universitats, entitats socials, culturals, de veïns i grups parlamentaris han realitzat més de 40 propostes.

QUÈ PROPOSA EL PLA ESTRATÈGIC DE TURISME COMUNITAT VALENCIANA 2020-2025

El pla, elaborat per l’Invat·tur, planteja unes línies estratègiques i uns programes que les concretaran en el període 2020-2025.

5 línies estratégiques

En elles, s’inclou una línia específica sobre seguretat arran de l’impacte de la COVID19:

  • Governança del turisme, incidint en la col·laboració públic-privada
  • Vertebració del territori i els destins, que inclou, entre altres, l’adaptació al canvi climàtic i l’economia circular, a més de continuar fomentant la gestió intel·ligent dels espais i destins.
  • Impuls de la competitivitat, del capital humà i de la gestió del coneixement, que inclou programes com la formació especialitzada, promoció de la qualitat laboral i vigilància de l’intrusisme.
  • Màrqueting turístic, amb programes que promocionen la desestacionalització i l’aposta per la segmentació de mercats, entre altres.
  • Seguretat i resiliència turística, que inclou el pla per a reforçar la Comunitat Valenciana com a destí segur i gestionar les possibles crisis. Una línia que ara es refereix a la seguretat sanitària pels riscos de la pandèmia per COVID19 però que s’introdueix en l’estratègia donada la importància del valor “seguretat” per molts motius: ciutadana, alimentària, mig ambiental…