MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

UN HOTEL DE SOL I PLATJA SALUDABLE

Potser les vacances s’associen sempre als excessos alimentosos, baixem la guàrdia amb la nostra salut en benefici de l’oci i la diversió. Però per què pensem en la nostra dieta o en l’esport només quan tornem a la rutina? Cuidar-se no és incompatible amb gaudir de les millors vacances a les nostres platges. És més, hi ha demanda d’allotjaments saludables també en el segment del turisme de sol i platja. Així ho ha vist el Gran Hotel Sol i Mar de Calp, guanyador en innovació i investigació turística en els Premis Turisme Comunitat Valenciana d’enguany.

“Hi ha una inquietud pel menjar sa, l’esport i els hàbits saludables. El nostre client té aqueix perfil i pensem que, fins a aquest moment, les seues necessitats es veien cobertes als hotels de ciutat però hi havia una manca als hotels vacacionals i nosaltres volem donar-li resposta” el compta Juan Oltra Gandia, director del Sol i Mar, un hotel vacacional que es reposiciona en el mercat per la seua oferta “inusual”: allotjament saludable de sol i platja, de connivència amb la seua campanya de “rebranding” sota el lema “Unusual Hotel”. No és un hotel de sol i platja habitual, és un hotel de sol i platja que es preocupa per la salut dels seus clients principalment a través de l’alimentació. “Pensem que si volíem prendre una mesura eficaç que contribuïra al benestar dels nostres clients i que cuidara de la seua salut, havíem d’enfocar-nos en l’alimentació”, assegura Oltra.
Food Gallery en Hotel Sol y Mar de Calpe, Comunitat Valenciana

ALIMENTACIÓ PER A PERSONES AMB DIABETIS, SOBREPÉS O HIPERCOLESTEROL

L’establiment aposta per l’alimentació mediterrània, amb producte de la zona, amb elaboracions que mostren la gastronomia autòctona i s’adapten al públic internacional. Però ara ha fet un pas més que els ha fet mereixedors del segell Healthia d’alimentació saludable. La certificació Healthia garanteix als clients que trobaran sempre una opció saludable en qualsevol punt de servei de menjars i begudes que hi haja a l’hotel. Això s’aplica, no solament als tres serveis principals (desdejuni, menjar i sopar), sinó també als snacks de les cafeteries, els còctels, les atencions de cortesia, el room service, el minibar, les atencions en punts com l’Spa, un pícnic i fins i tot en l’alta cuina del restaurant gastronòmic de l’hotel, el Abiss. I, a més, segons subratlla el director, “una oferta saludable significa que és adequada, no solament per als clients que volen cuidar la seua alimentació i la seua condició física, sinó també per a cobrir les necessitats de persones amb hipercolesterolemia, diabetis, sobrepés o obesitat, així com vegetarians i esportistes.”
Dorée Gin & Sea en Hotel Sol y Mar de Calpe, Comunitat Valenciana

INNOVACIÓ EN EL TURISME DE SOL I PLATJA

L’equip del Sol I Mar entén que han de transformar el model de turisme de sol i platja per a “deixar una petjada en l’experiència vital dels nostres clients”. Lluny de l’estandardització d’aquesta oferta, l’equip del Sol i Mar està convençut que un hotel vacacional també pot ser excel·lent en serveis innovadors i especialitzats. De fet, disposen d’un centre d’anàlisi d’alt rendiment esportiu i els clients poden realitzar una prova d’esforç en presència d’un tècnic esportiu titulat i un metge col·legiat, tenen un Bike Center per a atendre els cicloturistas i ofereixen gratuïtament una Yoggy Bag, amb equipament esportiu i taula d’exercicis per a aquells amants del ioga que desitgen practicar aquest esport a l’habitació i no desitgen baixar al gimnàs.

La inversió en aquestes innovacions ha sigut important i ha obligat a realitzar molts canvis, segons reconeix el director: treball previ d’investigació i planificació, implantació de canvis, gran labor de qualificació del personal, comunicació de la nova oferta. Però en tot cas, Juan Oltra continua defensant que és imprescindible no parar, la innovació és una cosa bàsica per a qualsevol empresa però més en el sector turístic on la competència és molt alta. “Per a estar en el cim cal diferenciar-se per qualitat i per innovació”, assegura el director del Sol i Mar, qui veu com un honor que els Premis Comunitat Valenciana hagen reconegut aquest esforç.
Gran Hotel Sol y Mar - Beach Club, Hotel Sol y Mar de Calpe, Comunitat Valenciana