MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

UNA HERBORISTERIA EN EL NEGOCI TURÍSTIC

Què fa una herboristeria en el sector turístic? A priori semblen negocis molt diferents però Saó Viatges demostra que no ho són tant. El turisme és potser el sector econòmic més transversal de tots, hibrida i complementa molts altres tipus de negoci. Vegem com ha aconseguit aquesta unió l’agència de viatges guanyadora del Premi Turisme Comunitat Valenciana en turisme sostenible enguany.
Turismo sostenible en las montañas
La idea d’embarcar a Herbolari Navarrés en la creació d’una agència de viatges se li va ocórrer a Alberto Galloso, cofundador de Saó Viatges. Ell, consultor turístic des de fa 25 anys, ja en els seus inicis va treballar el turisme vinculat a la sostenibilitat però rampell es va adonar que aqueix negoci llavors no tenia demanda. El mercat no obstant això ha canviat radicalment en molt poc temps. “Fa 5 anys el mercat i els moviments de la demanda em fan veure que la tendència turística de destinacions madures del centre i nord d’Europa s’orienta cap a experiències turístiques amb valors socialment responsables, sostenibles i saludables” recorda Galloso. En aqueix moment la seua relació professional amb Herboristeria Navarro li fa conéixer als seus clients, persones motivades per la salut, amb valors ecològics que, no obstant això, no trobaven fàcilment viatges i experiències turístiques que respongueren a les seues expectatives com a consumidors sensibles. Bingo! Havia trobat demanda insatisfeta, un nínxol no cobert. I això a pesar que hi havia oferta adequada a les seues exigències: allotjaments, restaurants i serveis que coneixia bé pel seu treball de consultor i que estaven oferint experiències turístiques saludables. “Ací estava l’embrió de Saó, acostar al client sensible propostes d’experiències turístiques saludables, ecològiques i socialment responsables, i Herbolari Navarrés era el niu perfecte perquè cresquera.”Alberto Galloso, CEO de Saó Viajes

La sostenibilitat no és una tendència, és una obligació per a la supervivència del turisme

L’agència s’ha especialitzat en la sostenibilitat tant en producte com en client, una tendència consolidada en països més madurs. De fet, segons Alberto, “aquesta qüestió deixarà de ser tendència per a ser una premissa fonamental en tot producte turístic. Sense assegurar la sostenibilitat turística de l’experiència no es podrà garantir la sostenibilitat futura de les seues destinacions i de la pròpia indústria turística. A més això ha d’entendre’s eliminant tota visió parcial i desfasada sobre el client verd, molt associada a la imatge dels anys 70.” El viatger verd actual busca experiències d’alta qualitat en infraestructures i serveis però, entre elles, triarà sempre aquelles que responguen a valors socialment responsables, sostenibles i saludables.

Saó cerca consolidar la línia de Green MICE per a oferir a les empreses incentius sostenibles i ètics amb els aportar valor als seus clients i empleats com és recollir residus en una platja o apadrinar un bosc.

El perfil del ecoviajero inclou des del client vegà que practica ioga a l’executiu que viatja i cerca alimentar-se de manera saludable i allotjar-se en hotels sostenibles. El públic de Saó és molt ampli, clients que viatgen solos o en família, viatgers que desitgen submergir-se en la cultura local o empreses que busquen incentivar als seus clients i empleats amb experiències que aporten valor social o ambiental i apadrinen un bosc o realitzen la recollida de fems d’una platja després d’un taller d’alimentació saludable. Precisament el Green MICE és una de les línies de negoci que Saó pretén consolidar en un futur pròxim per a aportar a les empreses soluciones d’incentius sostenibles, saludables i ètics amb els quals a més de viure experiències divertides i úniques, puguen aportar valor als seus clients i empleats.
Emoción y turismo

Més oferta sostenible en la Comunitat de la qual ens imaginem

Saó Viatges va començar comercialitzant només oferta de la Comunitat Valenciana però ara disposen d’experiències en quasi tota Espanya, a més d’en altres països d’Europa, Llatinoamèrica, Àsia i Àfrica, encara així el 60% dels seus clients són valencians. Ací hi ha demanda i oferta. “En la Comunitat existeix molta més oferta turística sostenible de la que el propi resident o visitant pot imaginar, allotjaments 100% sostenibles que ofereixen gastronomia d’alt nivell de qualitat amb producte de KM0, establiments per a realitzar retirs detox i practicar Ioga, experiències per a fer coaching d’equips ajuste a un taller d’alimentació saludable, escapades per la Font Roja amb un guia de naturalesa, experiències per a recol·lectar tòfones en una plantació ecològica i assaborir un menú purament trufado, visites a cellers ecològics, o activitats per a veure cetacis en la costa d’Alacant, entre d’altres, són les experiències més venudes per SAÓ en la Comunitat Valenciana.”

Al marge de certificacions o auditories, l’agència garanteix als seus clients que ells mateixos han provat les experiències que ofereixen per a assegurar un mínim respecte a valors sostenibles, saludables i de gestió ètica en les empreses que les ofereixen. “No podem enganyar al client, però sí que explicar-li que no en tots els allotjaments és possible aconseguir productes eco o edificis bioclimàtics. Una casa rural senzilla construïda amb materials locals, que empra productes km. 0 i a més s’implica en la reducció del consum energètic és, per a nosaltres, tan Saó com un allotjament 100% ressò.”

Després de 3 anys, des de Saó Viatges continuen somiant a fer coses diferents. El premi que els atorga enguany Turisme Comunitat Valenciana reconeix el seu ímpetu en el desenvolupament del turisme de la Comunitat seguint les directrius del Codi Ètic del turisme Valencià, un guardó que els impulsa en aqueixos somnis: “consolidar Saó com l’agència referent a Espanya en l’emissió de viatgers amb consciència però també a convertir-nos en el gran receptiu nacional per a aquells viatgers que volgueren descobrir una Espanya més verda” assegura Alberto.