MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

NOVA MARCA GASTROTURÍSTICA

Naix una nova marca turística per a identificar i aglutinar l’oferta de turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana crea la marca L’Exquisit Mediterrani per a impulsar la generació i promoció de experiències turístiques vinculades a la gastronomia mediterrània típicament valenciana que responguen a uns paràmetres de qualitat determinats.

COM S’UTILITZARÀ LA MARCA?

marca gastroturística de la Comunitat Valenciana L'Exquisit MediterraniLa nova marca tindrà 3 funcions diferents:

 • Identitat de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana
 • Marca promocional
 • Segell de producte gastroturístic

1. Identitat de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana

L’Exquisit Mediterrani serà també la identitat corporativa de la nova Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana, que pretén agrupar a tots els agents públics i privats en un sistema de governança col·laborativa per a conservar i promocionar la gastronomia mediterrània autèntica.

En concret es podran adherir aquells agents que realitzen actuacions en els àmbits següents:

 • Formació, coneixement i investigació en gastronomia, agroalimentació i turisme
 • Impuls empresarial per a la creació de productes i serveis gastroturístics
 • Promoció i màrqueting gastroturístic
 • Conservació de la gastronomia com a tradició social i sostenible lligada a la manera de vida i l’hospitalitat mediterrània

El procediment d’adhesió a la xarxa es definirà en els pròxims mesos però determinarà diferents nivells d’implicació. Els Centres de Turisme de la Xarxa CdT seran els nodes, nuclis a partir dels quals estructurar la xarxa. A partir d’ací la resta d’agents es podran incorporar com a socis integrats, adherits o participants reconeguts depenent del seu paper i implicació.

Igualment, la xarxa disposarà d’un Consell de Governança, com a fòrum consultiu per a l’intercanvi de propostes i definició de les línies d’actuació.
Aquest consell estarà format per:

 • Cuiners i restaurants
 • Empreses turístiques i clubs de producte gastronòmic
 • Destinacions turístiques gastronòmiques i marques turístiques
 • Universitats, centres tecnològics i d’investigació
 • Cambres de Comerç
 • Federació Valenciana de Municipis i Províncies
 • Altres agents de referència possibles

2. Marca promocional

La nova marca estarà present en totes les accions promocionals de turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana, ja siguen les realitzades directament per Turisme Comunitat Valenciana o aquelles realitzades en conveni amb altres entitats.

Així L’Exquisit Mediterrani apareixerà en convivència amb la palmera Comunitat Valenciana i l’eslògan Mediterrani En Viu. De  fet, la nova marca està basada en els colors de la palmera i associada als valors de la dieta mediterrània i l’hospitalitat com a atributs diferencials de la nostra destinació. Per això, no parla només del Mediterrani sinó que enriqueix el seu significat en destacar que en el cas de la gastronomia valenciana estem parlant d’allò més exquisit del Mediterrani.

3. Segell de producte gastroturístic

L’Exquisit Mediterrani funcionarà com a segell distintiu per a empreses, productes, serveis  que complisquen amb uns requisits de qualitat i autenticitat definits. Per a disposar d’aquest segell serà necessari que l’experiència gastronòmica busque atraure el turista o client mitjançant la posada en valor de les arrels culinàries mediterrànies i innovació gastronòmica.

La gastronomia de la Comunitat Valenciana és exponent de la Dieta Mediterrània, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i amb aquest segell, Turisme persegueix conservar aqueix valor i impulsar les receptes i productes associats al nostre paisatge (mar, horta i muntanya) i les nostres tradicions.

Temas enlazados | |