MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

CREU ROJA I FILM OFFICE DE BENIDORM, PREMI PROMOCIÓ I COMUNICACIÓ

La institució humanitària i l’oficina municipal per a l’audiovisual comparteixen el reconeixement per la seua contribució a la projecció turística de la Comunitat Valenciana.

El treball de la Creu Roja a la Comunitat i el treball audiovisual de la Film Office de Benidorm, la nostra destinació turística per excel·lència, han sigut premiats ex aequo per la seua forma de promocionar i projectar a l’exterior la nostra imatge davant el turista.

MÉS ENLLÁ DE LES AMBULÀNCIES I ELS SOCORRISTES

En el cas de la Creu Roja la seua tasca ha sigut tradicionalment vista com una activitat eminentment sanitària. I és lògic que així siga. El premi té molt a veure amb la seua capacitat d’assumir nous reptes. Miguel Mèrida Gestoso, responsable de comunicació de la Creu Roja Espanyola, assumeix que el reconeixement està relacionat amb la seua capacitat “per a anar més enllà de les ambulàncies, els socorristes de les platges i els serveis preventius”.

Mèrida esgrimeix que ha sigut sobretot la seua obsessió per “sensibilitzar i cuidar de les persones” la que els ha portat a implementar una sèrie d’estratègies de comunicació. Es van plasmar en diversos vídeos d’apenes dos minuts mitjançant els quals il·lustraven als turistes sobre com desembolicar-se en determinades situacions. I confessa que ha sigut molt útil per als turistes durant els mesos d’estiu. “Vam fer una campanya relacionada amb el medi ambient en les platges, a través de vídeos senzills, en diversos idiomes i difosos per xarxes socials, sobre la importància del color de les banderes en la platges, sobre què fer davant un colp de calor o sobre com reaccionar si un xiquet es perd”, explica.

PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓ

“El nostre objectiu va més enllà de la intervenció: també advoca per la prevenció i la sensibilització de les persones”, afig. La necessitat de conscienciar al turista que ve des de lluny i està acostumat a altres usos o costums és per a ell essencial. “Hi ha gent que ve de fora que no és conscient de la importància del color d’una determinada bandera. Potser per estar acostumats a banyar-se en l’Atlàntic. No s’adonen que ací en el Mediterrani també hi ha corrents que en un moment donat poden ser perilloses”.

Miguel Mèrida explica que els estàndards de qualitat de la Creu Roja “són molt exigents”. Destaca alguna acció que s’ha dut a terme durant l’estiu de 2018. “Una exposició sobre què fer quan ens trobem amb animals encallats en les ribes de les nostres platges, com és el cas d’alguns cetacis”. A més, el portaveu de Creu Roja Espanyola abunda en la necessitat “de tenir un lloc de socors en condicions, una ambulància i gent preparada que sàpia idiomes, com tractar als xiquets i donar-los consells sobre la seua salut”.

95 RODATGES A L’ANY GRACIAS A LA FILM OFFICE DE BENIDORM

La responsable de la Film Office de Benidorm, Rosa Llorca, afirma que el seu premi obeeix al fet que “el turisme cinematogràfic és importantíssim per a la promoció de les seues destinacions”. En aqueix sentit, “Benidorm és una destinació primordial. No podia donar l’esquena a un producte com aquest, que porten temps treballant en altres països”. De fet, cita com un valuós precedent “l’experiència acumulada amb la sèrie Benidorm. Un producte que s’emet en la ITV britànica i en territoris de la Commonwealth”. Es tracta d’una producció audiovisual “perfectament extrapolable a altres productes com a videoclips, pel·lícules o programes de televisió”. I afirma que la guinda del pastís “és que la ciutat ha sigut escenari de Fugitiva, una sèrie de TVE”.

Gràcies al treball de la Film Office de Benidorm, durant 2017, “es van gravar un total de 95 produccions. Açò va suposar 350 dies de rodatge efectiu en localitzacions públiques, quasi a rodatge diari. Açò implica una absorció de l’activitat constant per part dels serveis municipals”. L’impacte en l’economia local és considerable. “3,5 milions d’euros entre pernoctaciones, hostaleria, lloguer d’espais, lloguer de vehicles, contractes amb empreses locals, contractes de tècnics i figuració”, especifica Llorca.

EL TURISME CINEMATOGRÀFIC I EL SEU VESSANT CULTURAL

L’estratègia de màrqueting per a difondre els seus serveis s’articula “al costat de la Fundació de Turisme Visit Benidorm”. I es xifra en “l’atracció del producte, amb visites de professionals del sector audiovisual i assistència a fires. També ajuda l’estrena de cadascuna de les produccions i la seua difusió en xarxes socials”.

Afirma Rosa Llorca que el turisme cinematogràfic “té un vessant cultural en el qual creiem que cal treballar”. Per açò, encaixa el premi com “un recolzament a la tasca que estem desenvolupant, que ens anima a seguir treballant. Som una destinació turística de primera magnitud i aquest és un producte essencial”.