CÓM ACONSEGUIR EL SEGELL DE L’EXQUISIT MEDITERRANI

Si tens una empresa d’hostaleria, ja pots sol·licitar el teu segell de L’Exquisit Mediterrani per a identificar-te i promocionar-te com a establiment turístic de restauració amb oferta gastronòmica pròpia de la Comunitat Valenciana i de qualitat .

L’Exquisit Mediterrani és la marca gastroturística creada per Turisme Comunitat Valenciana per a promoure i promocionar una oferta diferenciada que reforce la posició de la Comunitat Valenciana com a destinació turística gastronòmica.

T’expliquem com aconseguir el segell d’aquesta marca, quins requisits has de complir i quins beneficis obtindràs.

QUI POT SOL·LICITAR EL SEGELL DE L’EXQUISIT MEDITERRANI

Fins ara únicament destinacions i entitats podien adherir-se a la xarxa gastroturística de L’Exquisit Mediterrani. Mitjançant aquesta adhesió, municipis i esdeveniments gastronòmics es comprometien d’aquesta manera a complir amb els valors de la marca i col·laborar en la generació d’oferta turística gastronòmica diferencial.

A partir d’ara L’Exquisit Mediterrani s’obri també a les empreses de turisme gastronòmic. Ja està oberta l’adhesió per a restaurants i bars que complisquen els requisits. En una segona fase, s’obrirà l’adhesió i es publicaran els requisits per a les empreses de gastroturisme com ara cellers, almàsseres, embarcacions de pescaturisme o explotacions d’agroturisme amb oferta turística experiencial.

QUINS BENEFICIS APORTA EL SEGELL L’EXQUISIT MEDITERRANI

Els bars i restaurants adherits a L’Exquisit Mediterrani obtindran aquest segell identificatiu amb el qual distingir-se de la resta d’establiments. La marca L’Exquisit Mediterrani compta amb accions promocionals pròpies en el pla de màrqueting de Turisme Comunitat Valenciana que posicionen aquesta oferta gastronòmica i per tant el segell suposa un important reclam per a potencials clients.

A més les empreses adherides tenen preferència en les accions que organitza la xarxa gastroturística tant de formació com de màrqueting, promoció, assistència o ajuda.

Pots veure un llistat d’algunes de les accions ja realitzades per L’Exquisit Mediterrani ACÍ.

QUINES OBLIGACIONS EXIGEIX EL SEGELL L’EXQUISIT MEDITERRANI

Els bars i restaurants que desitgen obtindre aquest distintiu de gastroturisme han de complir 21 requisits obligatoris. A més s’estableixen 14 recomanacions.

Hi ha criteris generals i criteris que mesuren el servei gastronòmic, el servei turístic i la gestió de qualitat, medi ambiental i d’accessibilitat de l’establiment. Tots ells han sigut elaborats per Turisme Comunitat Valenciana en col·laboració amb Conhostur, la Confederació d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana, les associacions sectorials i les entitats adherides a la xarxa de L’Exquisit Mediterrani.

Els 21 requisits obligatoris per a bars i restaurants són:

 1. Donar servei dins de la Comunitat Valenciana i complir tota la normativa legal corresponent en el moment de l’adhesió.
 2. Adherir-se al Codi Ètic del Turisme Valencià
 3. Emplenar un document d’expressió d’interés en el compliment dels valors de la Xarxa Gastroturística de L’Exquisit Mediterrani.
 4. Tindre pàgina web pròpia o perfil en xarxes socials amb informació actualitzada. A més d’en castellà o valencià, la informació ha d’estar en anglés o en la llengua estrangera majoritària entre el seu públic.
 5. Mostrar el distintiu de L’Exquisit Mediterrani en les seues instal·lacions i canals de comunicació.
 6. Estar disposat a participar en accions de promoció del producte turístic gastronòmic que organitze Turisme Comunitat Valenciana.
 7. Aportar informació estadística sobre la seua oferta, públic, etc amb la qual millorar l’estratègia d’impuls i promoció del turisme gastronòmic de la Comunitat.
 8. Estar disposat a treballar amb agències de viatges i touroperadores.
 9. Oferir nivells adequats de qualitat en serveis i instal·lacions, gestió mediambiental, seguretat alimentària i salut.
 10. A més d’en castellà o valencià, ha de disposar de personal d’atenció al públic en anglés o en la llengua estrangera majoritària entre els seus clients.
 11. Disposar de possibilitat de cobrament amb targeta, PayPal, Bizum o transferència bancària.
 12. Oferir plats basats en la tradició i la cultura gastronòmica de la Comunitat.
 13. Ha d’oferir i promocionar plats que continguen almenys un 25% de productes originaris de la Comunitat amb denominació d’origen, certificació artesana o ecològica.
 14. La carta de vins ha de contindre almenys un 20% de referències de la CV. En cartes de més de 50 referències, el mínim serà de 10. Dins de l’oferta de vins de la CV, almenys el 70% seran de la DO València, Utiel-Requena, Alacant, IGP Castelló, vins de clos de la CV i/o altres vins de qualitat contrastada de la CV.
 15. El personal ha de conéixer la cultura gastronòmica de la CV i poder informar els clients.
 16. El personal ha de ser capaç d’informar turísticament de la destinació on se situa l’establiment.
 17. Comptar amb un espai o canal de suggeriments de millora, opinions i comentaris de clients.
 18. La carta ha d’estar en castellà o valencià, en anglés i, a més, en un altre idioma estranger depenent de l’origen majoritari dels clients.
 19. Ha de tindre implantada o en procés d’implantació una norma o sistema de qualitat turística certificada o sistemes propis de control de processos.
 20. Ha d’aplicar bones pràctiques de gestió mig ambiental com a separació de residus, eficiència energètica, estalvi d’aigua, etc.
 21. El 30% del personal ha d’haver assistit a alguna formació en els dos últims anys relacionada amb l’hostaleria o el turisme gastronòmic.

Si el teu bar o restaurant compleix aquests requisits, pots iniciar l’adhesió i consultar també les recomanacions que L’Exquisit Mediterrani fa als establiments adherits. Tant els requisits com les recomanacions les pots veure en el formulari d’adhesió.

COM SE SOL·LICITA L’ADHESIÓ A L’EXQUISIT MEDITERRANI

La sol·licitud és senzilla. Es tramita de manera electrònica mitjançant una declaració responsable de compliment dels requisits i recomanacions que trobes en la web de L’Exquisit Mediterrani: https://lexquisit.comunitatvalenciana.com/lexquisit-mediterrani

De totes maneres, qualsevol aclariment o consulta pots remetre-la a l’oficina tècnica de la xarxa a través del correu electrònic: lexquisitmediterrani_turisme@gva.es