Grupo de personas degustando una paella en el World Paella Day

Presentació World Paella Day

Grupo de personas degustando una paella en el World Paella Day

El 10 de setembre es presenta la segona edició del World Paella Day. La presentació del programa d’actes previst per al 20 de setembre, Día Mundial de la Paella, se celebrarà el pròxim dimarts a l’Ajuntament de València a les 11:30h.

Per segon any, l’Ajuntament en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i el sector turístic i hostaler commemora el Dia Internacional de la Paella amb diversos actes tant a la ciutat com en l’àmbit nacional i internacional per a celebrar l’origen valencià d’aquest plat universal.

El #WorldPaellaDay, Dia Internacional de la Paella, és un reconeixement al plat més universal de la gastronomia de València. Un dia en què els valencians compartim el nostre gran plat amb la resta del món per a celebrar, més enllà de receptes i ingredients, la internacionalitat de la paella. Amb huit milions de cerques anuals en internet, la paella és el quart plat més important del planeta.

Per a la Comunitat Valenciana, la paella és tot un ritual i una icona de la nostra cultura, és hospitalitat i símbol d’unió i identitat, on l’important és l’art de preparar i compartir la paella. Anys de tradició que hui dia s’han convertit en tot un símbol de les nostres arrels i gastronomia i també en un dels símbols de la Dieta Mediterrània