Jornades Turisme i Indústria Musical

Cartel de las Jornadas Turismo e Industria Musical Comunitat Valenciana

Els dies 15 i 16 d’octubre en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València i el 8 de novembre en el marc de la setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend, a Castelló, se celebrarà la primera edició de les JORNADES PROFESSIONALS TIIM (Turisme & Indústria Musical), organitzades per Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV)

CONSULTA EL PROGRAMA

Durant la primera jornada s’explicaran quins són els elements que fan del turisme musical una eina útil per al progrés econòmic i territorial i es debatrà sobre els valors que aporta la música, el perfil del turista musical i la situació de la Comunitat Valenciana en aquest ram d’activitat.

Durant el segon dia es donaran a conèixer diverses experiències de ciutats nocturnes, es detallaran els seus avantatges i inconvenients i s’analitzarà el caràcter catalitzador dels festivals en el turisme musical. D’aquesta manera es valorarà quin impacte tenen aquests esdeveniments en l’espai, com poden facilitar la creació d’un clúster creatiu-musical i de quina manera s’han de connectar amb les diferents destinacions turístiques (sol i platja, interior, rural, urbà…)

D’altra banda la setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend acollirà una jornada de treball amb taules redones, panells, conferències el divendres 8 de novembre. En aquest cas, s’estudiaran els nous perfils professionals sorgits com a conseqüència del creixement del turisme musical i com està afrontant la indústria musical els reptes plantejats. Finalment, s’exposaran alguns casos d’èxit que s’han produït en la ribera francesa mediterrània (Festivals de Arlés i Avinyó o les ciutats de Niça i Montpellier).

INSCRIU-TE

Les jornades Tiim formen part de les estratègies desenvolupades i vinculades als projectes Mediterranew Music i Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana. Aquest organisme ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), col·lectiu professional format per les empreses líders en l’organització d’esdeveniments musicals en el territori valencià.