Curso Emprender en Turismo Universidad de Alicante

Curs "Emprenc en Turisme"

Cartel del curso de Emprendo en turismo 2019 de la Universidad de Alicante
Els pròxims dies 24 i 25 de setembre la càtedra d’estudis turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d’Alacant ofereix per segon any el curs “Imagina i construeix el teu jo emprenedor. Emprenc en turisme”. El curs utilitza exercicis basats en el mètode Lego® Serious Play® per a potenciar la creativitat, les habilitats comunicatives i la capacitat de treballar en equip amb altres persones que comparteixen motivació.  A més, inclou presentacions de projectes emprenedors ja en marxa que serviran per a mostrar als alumnes histories d’èxit i fracàs.

Els professors són Isabel Rodríguez i AarniTuomi, docents en la School of Hospitality and Tourism Management de la University of Surrey i Maria José Portalés, coordinadora del programa Turisme Emprén CV de Turisme Comunitat Valenciana. 

El curs s’imparteix en la Universitat d’Alacant de 9:00h a 20.00 hores el dia 24 i de 9:00h a 13:00h el dia 25 i està dirigit a estudiants d’aquesta universitat interessats a llançar el seu propi negoci en el sector turístic. L’objectiu és impulsar en els alumnes les següents habilitats:

1. Una visió crítica i integral del procés d’emprenedoria i innovació en el sector turístic.
2. Possibilitat d’aprendre i discutir sobre conceptes clau del procés d’emprenedoria/innovació.
3. Comprendre que risc i incertesa són aspectes inherents al procés emprenedor. Identificar tipus de riscos durant el procés amb especial èmfasi en els riscos de mercat o resistència del consumidor.
4. Conéixer casos d’emprenedors reals i aprendre de les seues històries d’èxit però sobretot del fracàs.
5. Gràcies al mètode Lego® Serious Play®:

– Treballar el pensament creatiu i els escenaris imaginaris a partir dels exercicis de construcció amb peces Lego® (design thinking).
– Conéixer la identitat com a emprenedor sobre la base dels models que cregues.
– Practicar l’habilitat de presentar una idea i trobar sinergies i afinitat d’idees amb altres estudiants.
– Treballar en equip per a la creació d’un model/solució conjunts.

6. Posar en pràctica la capacitat d’afrontar reptes (el client) i capacitat de dialogue i codiseño. Conéixer el programa Turisme Emprén CV i el suport que aquest pot brindar-te.

Els assistents obtindran un certificat expedit per la Càtedra d’Estudis Turístics “Pedro Zaragoza Orts” de la Universitat d’Alacant. Per a això és necessari assistir almenys al 80% de les sessions i elaborar un informe personal sobre els continguts més rellevants del curs. Igualment, també se’ls reconeixerà 1 crèdit ECTS.

El curs costa 10 euros i el procés d’admissió serà per rigorós ordre de matriculació fins a un màxim de 50 assistents. La preinscripció es pot realitzar on line en el següent enllaç:

INSCRIPCIÓ