Escalada en la Comunitat Valenciana

Congrés Internacional de Senderisme i Muntanya

Els dies 24, 25 i 26 de gener se celebra a València el  I Congrés Internacional de Senderisme i Esports de Muntanya, un esdeveniment científic i de divulgació que abordarà els esports de muntanya des de l’enfocament esportiu però també turístic, socioeconòmic i de salut.

El programa, que es pot consultar ACÍ, inclou ponents de 7 països diferents. A més d’Espanya, estan representats països que són importants mercats per al turisme de la Comunitat Valenciana com Regne Unit, Alemanya, Noruega, Dinamarca i Holanda.

En concret, dijous dia 24 de gener a la vesprada les ponències tractaran sobre el turisme de muntanya a Europa i els esdeveniments esportius de muntanya. Així, es parlarà per exemple dels anomenats walking festivals de Regne Unit, les seues característiques i impacte turístic i socioeconòmic o del turisme de muntanya a Noruega. A més es debatrà sobre la creació de productes turístics de senderisme, d’esdeveniments esportius com el Penyagolosa Trails i l’associació valenciana d’empreses de turisme actiu, CV Activa, parlarà d’aquest tipus de turisme en la Comunitat Valenciana i a Espanya.

El congrés està organitzat per la Universitat Catòlica de València amb les Federacions d’Esports de Muntanya nacional i autonòmica i compta amb la col·laboració de la Generalitat. Se celebrarà als campus de la Universitat Catòlica de València en Torrent i València.

ponentes-del-i-congreso-internacional-de-senderismo-y-deportes-de-montan...