MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

TOT UN HOTEL PER A APRENDRE

Vols dedicar-te al turisme i l’hostaleria? Moltes vegades la formació a les aules resulta diferent a les demandes que trobem quan ens enfrontem al món real. I si en comptes de fer una escola i després llançar als alumnes al món empresarial, fem una empresa que siga ja una escola? Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Xarxa CdT, posa en marxa l’hotel-escola del CdT+i Morella-Els Ports el mes vinent de setembre. T’expliquem com pots optar a una de les seues places.

“L’hotel-escola no és ni un hotel turístic ni una residència estudiantil, és un hotel on aprendre en totes les àrees perquè totes les àrees estaran autogestionades per professors i alumnes” ens explica Luisa Almuni, directora del CdT+i Morella-Els Ports. “En el servei de restaurant, per exemple, els alumnes del curs de sala serviran als alumnes del curs de cuina, uns seran clients dels altres i viceversa”.

Luisa explica que serà aquest servei el primer a posar-se en marxa a l’hotel perquè seran els cursos de cuina i sala que s’impartiran a partir de setembre de 2021 els primers que oferiran als alumnes la possibilitat de tindre allotjament gratuït en pensió completa mentre assisteixen a les classes.

COM OPTAR A UNA PLAÇA A l’HOTEL-ESCOLA ELS MORELLA-ELS PORTS

És necessari ser alumne del CdT+i Morella-Els Ports per a poder allotjar-se a l’hotel. En aquest 2021, amb la posada en marxa de l’hotel-escola, podràs sol·licitar una plaça en pensió completa si curses un dels següents cursos de certificació professional de cuina i sala.

  • Certificat de professionalitat en operacions bàsiques de cuina, del 16 de setembre al 21 de desembre (350 hores en horari de dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h)

  • Certificat de professionalitat en operacions bàsiques de restaurant i bar, del 30 de setembre al 21 de desembre (290 hores en horari de dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h)

Cadascun d’ells oferta 15 places. No cal complir cap requisit formatiu previ però tindran prioritat les persones en situació de desocupació.

Els cursos estan oberts a tots els interessats. Segons informa Luisa, el CdT+i ja està rebent alumnes fins i tot d’Alacant que s’han desplaçat per a assistir a algun dels cursos que ja s’imparteixen.

L’hotel-escola disposa de 22 habitacions, la majoria quàdruples però també individuals, dobles o triples i 3 d’elles accessibles. Per a poder optar a una d’aquestes places, simplement indica-ho en la inscripció.

No hauràs de pagar res ni per la matrícula en el curs ni per l’allotjament però sí que has de fer una preinscripció en el termini estipulat.

  • Abans del 10 de setembre de 2021 per al curs d’Operacions Bàsiques de Cuina. INSCRIU-TE
  • Abans del 21 de setembre de 2021 per al curs d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar. INSCRIU-TE

Abans de l’inici de les classes, es realitzarà la selecció d’alumnes entre tots els preinscrits i s’atorgaran les places d’allotjament gratuït.

PER QUÈ ESTUDIAR A l’HOTEL-ESCOLA MORELLA-ELS PORTS

Formació pràctica immersiva en entorn real

L’hotel-escola del CdT+i Morella-Els Ports proporciona una formació immersiva, “des del minut zero estaran fent pràctiques” subratlla la directora, qui explica orgullosa que “ja hi ha empresaris de la comarca que estan demanant als seus empleats que facen les nostres certificacions perquè saben que es tracta d’una formació pràctica adaptada a les seues necessitats”.

Ocupació

El sector hostaler i turístic dels Ports en concret i de Castelló en general té dificultats per a trobar personal. “El sector empresarial veu el nostre hotel-escola com un reclam per a atraure mà d’obra i poder finalment trobar professionals per a contractar. Per això, creiem que l’ocupabilitat serà realment molt elevada”, afirma Luisa.

Segons la responsable del CdT+i, «hi ha poc atur en la zona i, d’altra banda, no és fàcil trobar habitatge, per la qual cosa la possibilitat que oferim d’estudiar comptant al mateix temps amb la possibilitat d’allotjar-se, pot ser molt interessant.»

L’hotel-escola pretén facilitar no sols la formació sinó també aqueixa primera estada que vincule al professional al territori i desenvolupe allí la seua carrera. De fet aquests dos primers cursos d’iniciació en cuina i sala tindran la seua continuació en el pròxim curs amb un nivell més avançat.

Títol “Certificat de Professionalitat”

En acabar el curs, l’alumne que el supera satisfactòriament rep una certificació de professionalitat per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació de la Generalitat, LABORA.

Ara bé, aquesta titulació només l’obtindran els empadronats en la Comunitat Valenciana. Els alumnes d’altres comunitats autònomes rebran un diploma acreditatiu.

Networking professional i relacions internacionals

La Xarxa de CdT té una estreta vinculació amb el sector empresarial i turístic de la Comunitat Valenciana. De fet, cada Centre de Turisme té un consell assessor on els representants empresarials exposen quin tipus de formació necessiten; així, la Xarxa programa els seus cursos en funció d’eixes demandes i contracta a professionals i empresaris en actiu com a professors per a les seues classes.

El CdT+i Morella-Els Ports compta a més amb l’oportunitat de poder conviure més estretament amb els professionals atés que les classes tenen continuïtat en la gestió de l’hotel, més enllà de les aules.

Addicionalment, eixa convivència permet una major relació entre els alumnes, entre els quals, a més, hi haurà estudiants internacionals gràcies a un nou programa que s’activarà en el futur. «Estem estudiant la possibilitat de crear un projecte internacional amb la finalitat de generar estades d’estudiants i professionals de països estrangers” explica Luisa Almuni, en aqueix temps assistirien als nostres cursos i a tot un programa de trobades i visites per la Comunitat Valenciana”.

L’hotel-escola del CdT+i Morella-Els Ports és un edifici de 4 plantes situat en el complex Fàbrica de Giner, en la carretera Forcall CV-14, Km 3,5 (terme municipal de Morella). Es tracta d’un enclavament de gran valor ambiental i patrimonial, constituït per una sèrie d’edificacions que conformaven una antiga colònia industrial. Tot el complex s’ha rehabilitat i compta amb modernes infraestructures. El CdT+i funciona des de 2019 impartint cursos, als quals se suma ara l’oferta d’allotjament.