MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

AJUDES “PLA RESISTIR” FRONT LA COVID19

Si ets autònom o tens una empresa en el sector de l’hostaleria, el turisme o l’oci, disposes d’ajudes públiques diferents per a intentar pal·liar l’impacte econòmic de les mesures contra la pandèmia per COVID19.

Turisme Comunitat Valenciana prepara una convocatòria especial dirigida a professionals i empreses del sector turístic que es publicarà en breu. Es tracta d’ajudes directes de Turisme CV a allotjaments turístics, agències de viatges i empreses d’experiències.

Però, a més, existeixen préstecs bonificats i ajudes públiques d’altres administracions com les del Pla Resistir de la Generalitat que et poden interessar. Totes són compatibles i una mateixa empresa o autònom pot obtindre diverses si compleix els requisits. Mira i informa’t de les quals t’interessen.
Infografía de las ayudas frente a la COVID19 en la Comunitat Valenciana

PRÉSTECS BONIFICATS LIQUIDITAT COVID19

Ja pots sol·licitar un préstec amb condicions avantatjoses a l’Institut Valencià de Finances dins de la línia de finançament bonificat Liquiditat Covid19

QUI POT DEMANAR UN PRÉSTEC BONIFICAT DE LIQUIDITAT COVID19

Pot sol·licitar-lo qualsevol autònom o societat mercantil el domicili social de la qual o activitat se situe en la Comunitat Valenciana per a sosteniment de l’explotació, mà d’obra, compra de matèries primeres, digitalització, renovació d’instal·lacions, adequació amb criteris de sostenibilitat o ajornament de quotes d’altres préstecs concedits per l’IVF.

EN QUÈ CONSISTEIX EL PRÉSTEC BONIFICAT DE LIQUIDITAT COVID19 PER A LES EMPRESES TURÍSTIQUES

Per a les empreses d’oci, turisme, taxi, hostaleria, restauració i activitats relacionades (consultar sectors en Annex VII de la convocatòria), el préstec bonificat té unes condicions especials. Depenent de l’import que s’ampre sempre hi haurà una part dels diners que no s’haurà de retornar. Seria per tant com una ajuda directa. Per exemple, si se sol·licita un préstec de 30.000 euros, el beneficiari tindrà una ajuda de 9000 euros i només haurà de retornar 21.000. Un préstec de 250.000 euros tindrà una part a fons perdut de 42.000, en un préstec de 500.000, no caldrà retornar 54.500 euros i en un préstec de 750.000 euros l’ajuda serà de 60.750 euros.

Amb aquestes condicions especials per al sector Horeca, es poden demanar des de 15000 euros fins a 750.000 euros a retornar en 5 anys més un 1 any de manca amb quotes trimestrals. Ara bé, pots demanar a l’IVF tant de diners prestats com despeses pugues justificar amb factures ja pagades des de l’inici de la crisi per COVID19 a l’abril de 2020.

El préstec no té comissions d’obertura ni cancel·lació, l’interés és Euribor+0’5%. Aquest interés baixa al 0% si la teua empresa se situa en un municipi en risc de despoblació.

És un requisit comptar amb un aval. De totes maneres, el sol·licitant no ha de preocupar-se per aconseguir aqueix aval, l’IVF el gestiona per ell i no importa si s’aporta un balanç de 2020 negatiu. Tampoc serà un obstacle no tindre les obligacions tributàries de 2020 al corrent. L’IVF es fixarà en l’exercici 2019.

ON I QUAN DEMANAR EL PRÉSTEC BONIFICAT DE LIQUIDITAT COVID19

Es pot sol·licitar el préstec fins al 15 de juny de 2021. La sol·licitud es tramita a través de la web de l’Institut Valencià de Finances que trobaràs ACÍ.

Ja s’han presentat més de 700 sol·licituds. És important llegir detingudament les bases de la convocatòria i preguntar tots els dubtes per a entregar la documentació el més completa possible des del principi. D’aquesta manera la concessió del préstecs és qüestió de dies.

L’Institut Valencià de Finances pot atendre els teus dubtes a través de:

Telèfon: 609018217
Correu: financiacion@ivf.es

L’IVF disposa també d’una web amb la informació més concreta:
ayudacovidivf.com

I, a més, en el següent webinar el mateix director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, t’explica fàcilment com sol·licitar aquests préstecs.

AJUDES PARÈNTESI

Les pimes i autònoms de turisme, oci, cultura i hostaleria tenen unes ajudes especialment dirigides a ells, les ajudes Parèntesis dotades amb 160 milions d’euros.

QUI POT DEMANAR L’AJUDA PARÈNTESI

Aquestes ajudes estan ja publicades en el DOGV on s’especifica que poden sol·licitar-les els autònoms o empreses de menys de 10 treballadors dels següents sectors:

 • Comerç al detall d’alimentació, begudes, tabac, tèxtil, calçat i parades ambulants
 • Hotels i allotjaments
 • Càmpings i aparcaments de caravanes
 • Restaurants i llocs de menjar
 • Provisió de menjars preparats per a esdeveniments
 • Altres serveis de menjars
 • Establiments de begudes
 • Cinemes
 • Agències de viatges
 • Operadors Turístics
 • Serveis de reserves
 • Organitzadors de convencions i fires
 • Arts escèniques
 • Creació artística i literària
 • Salas d’espectacles
 • Museus i gestors d’edificis històrics
 • Instal·lacions, gimnasos i clubs esportius
 • Parcs d’atraccions
 • Activitats recreatives i d’entreteniment

EN QUÈ CONSISTEIX L’AJUDA PARÈNTESI

Les denominades Ajudes Parèntesis es distribuixen a través de cada ajuntament. Estan dotades amb 160 milions d’euros que aporten en un 62’5% la Generalitat, en un 22’5% les diputacions provincials i en un 15% els ajuntaments.

Cada empresa rep 2000 euros més 200 euros per cada treballador donat d’alta a 31 de desembre de 2020. Els diners han d’usar-se per a cobrir despeses corrents que l’empresa puga justificar respecte a l’activitat realitzada des d’abril de 2020.
L’ajuda Parèntesi és compatible amb qualsevol altra subvenció.

ON I QUAN DEMANAR L’AJUDA PARÈNTESI

L’ajuda s’ha de sol·licitar a l’ajuntament on se situe l’empresa i cada consistori determina el procediment i termini de sol·licitud. De fet l’ajuntament ha d’estar adherit al pla Resistir per a poder oferir aquestes subvencions i comprometre’s a aportar la seua 15%. A aquests consistoris la Generalitat avança els diners que li correspon, 100 milions d’euros, segons la distribució publicada en el decret que regula el pla.

A final d’any l’ajuntament ha de realitzar la justificació d’aquesta despesa davant la Generalitat i realitzar una memòria descriptiva de les accions realitzades. S’ha de presentar abans de l’1 de desembre de 2021.

AJUDES PER A COMPENSAR LES QUOTES A la SEGURETAT SOCIAL

És una ajuda de la Conselleria d’Economia Sostenible que gestiona el servei de Labora i té un màxim de 12000 euros per empresa, segons s’indica en les bases reguladores publicades en el DOGV el 2 de febrer.

QUI POT DEMANAR L’AJUDA PER A la QUOTA DE LA SEGURETAT SOCIAL

Pot sol·licitar-la qualsevol empresa o autònom de turisme, oci, cultura i hostaleria (veure els sectors concrets en l’Annex de les bases reguladores) que cotitze sota el règim de treballadors autònoms. No és necessari estar al corrent del pagament d’impostos o Seguretat Social.

EN QUÈ CONSISTEIX L’AJUDA PER A la QUOTA DE LA SEGURETAT SOCIAL

Es tracta d’una subvenció directa de 600 euros per cada treballador o autònom per a compensar les quotes a la Seguretat Social que l’empresa ha de continuar pagant malgrat la reducció d’activitat. Si es té al treballador contractat en jornada parcial, l’ajuda és de 300 euros.

Aquestes ajudes estan dotades amb un pressupost de 80 milions d’euros.

ON I QUAN DEMANAR L’AJUDA PER A la QUOTA DE LA SEGURETAT SOCIAL

Es pot sol·licitar l’ajuda des del 4 de febrer a les 9h fins al 17 de febrer a les 23:59h. La sol·licitud es presenta de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, ACÍ en el procediment anomenat «EMPCOV 2021 Suport a la viabilitat de les empreses i persones treballadores en règim d’autònom afectades per la COVID19»

Per a evitar possible saturació, s’ha de demanar cita prèvia per a presentar la sol·licitud. La cita es reserva en el mateix procediment, simplement prement l’enllaç «Cita prèvia per a la presentació de sol·licitud d’ajudes per al programa EMPCOV 2021»

En el dia i hora de la cita, has de tornar al mateix enllaç i entrar en l’apartat per a presentar la sol·licitud. Llavors és quan has d’enviar la documentació requerida (veure article 7 de les bases) i signar la sol·licitud electrònicament. La sol·licitud quedarà registrada amb la data en la qual vas demanar la cita prèvia.

El servei valencià de formació i ocupació LABORA, que tramitarà les ajudes, oferirà la informació en el seu web www.labora.gva.es
Profesionales turísticos Alicante 800x531

PRESTACIONS PER A AUTÒNOMS

A més de les ajudes Parèntesis i per a les quotes de la SS, els autònoms poden rebre de la Generalitat 300 euros.

QUI REP LA PRESTACIÓ PER A AUTÒNOM

Els autònoms amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana que reberen l’ajuda extraordinària de la Seguretat Social al gener o febrer o en ambdos mesos de 2021.
Es calcula que 26.000 autònoms van rebre aquesta prestació.

EN QUÈ CONSISTEIX LA PRESTACIÓ PER A AUTÒNOM

Si has reburt la prestació extraordinària tant al gener com al febrer rebràs un màxim de 300 euros. Si només la reberes un mes, l’ajuda serà de màxim 150 euros.

ON I QUAN DEMANAR LA PRESTACIÓ PER A AUTÒNOM

El procediment per a sol·licitar aquesta prestació s’explica en el decret de la Conselleria d’Economia Sostenible publicat el 9 de febrer de 2021 (consulta-ho ACÍ)

El termini per a sol·licitar-la comença el 15 de febrer a les 9h i acaba el 28 de febrer a les 23:59h.

Se sol·licita telemàticament en la seu electrònica de la Generalitat: ACÍ

Primer has de demanar cita prèvia per a presentar la sol·licitud. La cita es reserva en el mateix procediment, simplement prement l’enllaç «Cita prèvia per a la presentació de sol·licitud d’ajudes per al programa»

En el dia i hora de la cita, has de tornar al mateix enllaç i entrar en l’apartat per a presentar la sol·licitud. Aleshores és quan has d’enviar la documentació requerida i signar la sol·licitud electrònicament. La sol·licitud quedarà registrada amb la data en la qual vas demanar la cita prèvia.

Si tens algun dubte pots enviar-lo al correu habilitat:

dgtbsl_autonomoscovid@gva.es

Aquestes ajudes estan dotades amb un pressupost de 8 milions d’euros.
bancos en playa de Alicante

PRESTACIONS PER A TREBALLADORS EN ERTO

Si eres emprat i et trobes inclòs en un ERTO, existeix una prestació especial inclosa també en el Pla Resistir.

QUI REP LA PRESTACIÓ PER ERTO

Els treballadors que es troben en ERTO total en els mesos de gener o febrer de 2021.

EN QUÈ CONSISTEIX LA PRESTACIÓ PER ERTO

La Generalitat complementa la prestació que ja reps de la Seguretat Social amb 300 euros.

ON I QUAN DEMANAR LA PRESTACIÓ PER ERTO

El procediment de concessió d’aquesta ajuda encara no està publicat però s’espera que en breu s’informe en el DOGV tal com indica el decret del consell que regula aquestes mesures extraordinàries.

Aquestes ajudes estan dotades amb un pressupost de 17 milions d’euros.
Bus turístic en València

AJUDES PER A TRANSPORT, OCI I ARTESANS

Està prevista una altra línia d’ajudes dotada amb 15 milions d’euros per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia com els taxistes, l’oci i els artesans. Els requisits i procediment d’aquestes subvencions es donaran a conéixer en les pròximes setmanes.
Turismo sostenible en las montañas

AJUDES A l’ECONOMIA SOSTENIBLE

Al marge del Pla Resistir, al març s’obri també la sol·licitud d’ajudes a l’economia sostenible. Qualsevol pime pot obtindre fins a 3000 euros dins d’aquestes ajudes que convoca la Conselleria d’Economia Sostenible per a promocionar la sostenibilitat social i ètica de l’activitat.

Es poden sol·licitar entre l’1 i el 31 de març de manera telemàtica ACÍ

Temas enlazados | ||