MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

ELS 8 CANVIS DEL NOU DECRET D’ALLOTJAMENT

Si eres propietari o usuari d’un allotjament turístic, siga com siga, has de conéixer les novetats més importants que hauràs de complir a partir del mes de maig de 2021, una vegada entre en vigor el nou decret regulador de l’Allotjament Turístic en la Comunitat Valenciana, que ja està publicat en el DOGV. Aquests són els 8 canvis principals.

1. S’UNIFICA TOTA LA NORMATIVA

Una de les principals novetats del nou decret és que refunde en una sola norma els decrets específics per a cada tipus d’allotjament fins ara vigents i per tant propietaris, gestors o usuaris tenen més fàcil l’accés i consulta del règim aplicable a cadascun d’ells des de l’inici al cessament de l’activitat.

S’estableix així en una sola norma:

• La regulació del procediment d’inscripció dels allotjaments turístics en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.
• El règim de preus aplicable als allotjaments turístics i el dels distintius.
Puerta de apartamentos turísticos en València

2. ÉS OBLIGATORI UNA ASSEGURANÇA SEGONS PLACES MÀXIMES ADMISSIBLES

És necessari que contractes sempre una assegurança de responsabilitat civil en funció de les places màximes admissibles en el teu allotjament turístic (mira’l en l’article 26 del decret)

3. NOVA MODALITAT: ALBERG TURÍSTIC

El nou decret afig com a nova modalitat d’allotjament turístic l’alberg turístic (article 78), sense distinció d’urbà o rural.

4. ÉS OBLIGATORI COMPLIR EL CODI ÈTIC

Si eres propietari d’un allotjament turístic i encara no coneixes el Codi Ètic del Turisme Valencià et recomanem llegir les seues directrius i adherir-te a ell ja que el nou decret exigeix que els allotjaments turístics atenguen aquests principis, especialment el de l’hospitalitat com a principi bàsic (article 6).

A més, has de revisar si la teua instal·lació és accessible perquè la nova norma té especialment consideració les condicions d’accessibilitat dels allotjaments turístics, en funció del que indica el Decret 65/2019 de 26 d’abril, del Consell, de regulació de l’accessibilitat en l’edificació i en els espais públics.

5. NO ES PERMET LA CESSIÓ PER HABITACIONS

Altra de les característiques importants d’aquesta nova normativa és la referència expressa al fet que els habitatges d’ús turístic se cedeixen al complet, no es permet la cessió o comercialització per habitacions (article 47)

6. NOVES OBLIGACIONS EN LA PUBLICITAT PER INTERNET

Tota la publicitat que s’efectue dels habitatges turístics de la Comunitat Valenciana haurà d’incloure obligatòriament el número de registre.Però a més aquesta obligació es vigilarà especialment si la publicitat es realitza en internet. En aquests casos, la responsabilitat d’incloure sempre el número de registre de cada habitatge és solidària, és a dir, del titular de l’habitatge i de la plataforma digital (article 33).

7. UN ANY PER A ACTUALITZAR LES DADES EN EL REGISTRE

Si eres titular o empresa gestora d’un habitatge d’ús turístic, disposes d’un any des de l’entrada en vigor del decret per a comunicar a l’administració turística la seua referència cadastral.D’aquesta manera s’actualitzarà el Registre, es descartaran els habitatges que ja no tenen ús turístic i es detallarà la ubicació d’aquelles que encara tenen ús turístic, però no apareixia concretat el pis i porta dins d’un edifici.

8. TOTES LES COMUNICACIONS SERAN EN LÍNIA

Finalment, tingues en compte que, a partir d’ara, tant si eres persona física com a jurídica, la relació amb l’administració turística es realitzarà amb mitjans electrònics.
Aquest nou decret de l’allotjament turístic de la Comunitat ha sigut elaborat per Turisme Comunitat Valenciana al costat del sector empresarial de les tres províncies per a adaptar la legislació al context actual social, empresarial i tecnològic i continuar el desenvolupament de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat.