MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

MÀSTER EN ARROSSOS L’EXQUISIT MEDITERRANI

Ja està oberta la preinscripció per a la III edició del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, que enguany s’impartirà de manera semipresencial a partir d’octubre. Es tracta d’un màster amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana a través de la xarxa GastroTurística L’Exquisit Mediterrani. a la que pertànyen la universitat i els ajuntaments de Benidorm, Altea, Pego i Dénia, col.laboradors en el programa. Et contem els detalls.

QUÈ APRENDRÉ EN EL MÀSTER D’ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

Aquest màster, organitzat per Gasterra (Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia), ofereix formació sobre les noves tècniques d’alta cuina en l’elaboració d’arrossos, desenvolupament d’habilitats creatives i sensorials en la creació d’arrossos contemporanis, a més d’una àmplia base sobre els processos físic-químics que intervenen en l’elaboració d’aquest ingredient.

S’abordarà la gastronomia tradicional arrossera, els principals productes que intervenen en la seua preparació, zones de producció, peculiaritats i tècniques pròpies de cuinat: des de l’origen i cultiu de l’arròs fins a la Dieta Mediterrània, el turisme gastronòmic, sommelieria i maridatges amb els vins mediterranis de la Comunitat Valenciana, classes sobre gastrosofía i cuina magistral o aspectes tecno-emocionals sobre l’alimentació.

QUINS PROFESSORS IMPARTEIXEN EL MÀSTER D’ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

El Màster d’Arrossos i Alta cuina Mediterrània constitueix una oferta formativa molt exclusiva per la seua especialització i professorat. A més de docents i investigadors de la Universitat d’Alacant –on també s’imparteix el Grau de Gastronomia i Arts Culinàries-, en el màster participen cuiners i cuineres valencians d’alta qualificació, mestres arrossers, productors agroalimentaris, crítics i experts gastronòmics.

La present edició comptarà amb la participació a través de masterclass de cuineres i cuiners com Quique Dacosta (**), Kiko Molla (*), Alberto Ferruz (*), Mª José San Román (), Susi Diaz (), Cristina Figueira () o Ferdinado Bernardi () entre altres.

QUINA TITULACIÓ OBTINC AMB EL MÀSTER D’ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

Aquest màster és un títol universitari propi de la Universitat d’Alacant que equival a 60 crèdits. Està format per 2 cursos i acaba amb un treball de fi de màster:

  • Curs d’expert «Història, Globalització i Turisme sobre l’Arròs i l’Alta Cuina Mediterrània“, de 20 crèdits, que s’impartirà entre octubre i desembre i enguany serà 100% online.
  • Curs d’especialista «Ciència i Tecnologia Culinària, Maridatge, Arrossos i Alta Cuina Mediterrània“, de 30 crèdits, al qual tenen accés les persones que hagen superat el Curs d’expert. S’impartirà entre desembre de 2020 i maig de 2021 i, en aquesta ocasió, tindrà un format semipresencial. Les classes d’impartiran els dilluns i dimarts al campus de la Universitat i en el CdT de Dénia.
  • Treball fi de Màster, de 10 crèdits, que només es pot realitzar una vegada cursats i superats els anteriors títols

QUI POT CURSAR EL MÀSTER D’ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

El màster està dirigit a titulats en hostaleria i gastronomia, cuiners amb certificat de professionalitat nivell 2 o superior, alumnes de cicles formatius d’FP o grau mitjà o superior en cuina, així com a qualsevol professional amb experiència i inquietud a renovar-se i adquirir nous coneixements.

COM MATRICULAR-SE EN EL MÀSTER D’ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

Per a poder cursar el màster, s’ha de realitzar una preinscripció amb la finalitat d’accedir a la prova d’accés. La preinscripció estarà oberta fins a setembre.

PREINSCRIPCIÓ

El cost de la matrícula és el següent:

  • Títol d’expert: 1380 euros
  • Titulo d’especialista: 2070 euros
  • Treball Fi de Màster: 600 euros

Però existeixen subvencions i beques que rebaixen aquestes quanties gràcies a la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, la Universitat i els ajuntaments de Dénia, Benidorm, Pego i Altea. En concret, Turisme Comunitat Valenciana subvenciona amb 750 euros la matrícula de cada alumne del curs d’expert. A més, els alumnes del curs d’especialista poden optar a una beca que ofereixen els ajuntaments col.laboradors i el Màster posa a la disposició dels seus estudiants.

En tot cas, es pot ampliar tota la informació en:

Correu: master.dietamed@ua.es
Telèfon: 610 48 89 91
Web: masterarrocesyaltacocina.ua.es

DESCARREGA EL FUTLLET INFORMATIU

Folleto informativo máster en arroces y alta cocina mediterránea 2020-2021 página 1