MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

6 RECOMANACIONS DAVANT LA CRISI COVID19 PER A EMPRESES TURÍSTIQUES

La salut de les persones és ara la prioritat. Davant la crisi sanitària provocada pel COVID19, l’economia en general i el turisme en particular es posen al servei de les persones. Cuida’t per a tornar, protegeix-te i queda’t hui a casa per a poder viatjar demà. Ara, aquesta és la principal recomanació.

L’escenari actual motivat pel decret d’Estat d’Alarma vinculat a aquesta pandèmia suposa parar de viatjar i per tant l’ìmpacte en el sector turístic és molt important. Ara bé, Turisme Comunitat Valenciana es manté al costat de destinacions i empreses mitjançant els seus canals on line oferint informació, ajuda i formació. Tot l’equip continua treballant al servei del sector per intentar tornar amb més força una volta se supere la pandèmia.
Canals on line de Turisme Comunitat Valenciana, dades de contacte
Tens una empresa turística? T’oferim algunes recomanacions per a intentar mitigar l’impacte d’aquesta crisi:

1.COMUNICA A TURISME CV EL CESSAMENT D’ACTIVITAT

En cas de tancament o suspensió de la teua activitat, comunica-ho com més prompte millor a  Turisme Comunitat Valenciana, a través del Servei Territorial de Turisme corresponent:

Alacant: empresas_turismoa@gva.es
València: empresas_turismov@gva.es
Castelló: empresas_turismocs@gva.es

Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat un espai a la seua web amb informació d’interés per a destincions i empreses sobre esta crisi sanitària.

2. INFORMA ELS TEUS CLIENTS DEL CESSAMENT D’ACTIVITAT

Amb l’objectiu de mantenir una relació de proximitat i confiança, és recomanable comunicar als clients el tancament de l’establiment/activitat i de les vendes, els motius que el justifiquen i la durada aproximada d’aquest.

3. FLEXIBILITZA LA TEUA POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ

Respectant la teua política de cancel·lació, aplica una solució empàtica amb els teus clients facilitant en la mesura de les possibilitats el trasllat de la reserva a altres dates.

4. MANTINGUES OBERT EL CANAL DE RESERVES PER A l’ÚLTIM SEMESTRE

Mantingues obert el canal de reserves per a la temporada estival, per a l’últim semestre de l’any. No es pot saber encara l’evolució a mitjà i llarg termini d’aquesta crisi sanitària però en un escenari de normalitat hauria de poder-se tornar a prestar servei en aquests mesos.

5. APROFITA PER A MILLORAR LA TEUA ESTRATÈGIA I FORMACIÓ

En moltes ocasions el treball diari d’atenció als nostres clients i proveïdors ens impedeix dedicar temps a la planificació estratègica o la millora interna. Aprofita en la mesura que siga possible aquest temps sense atenció al públic per a reorientar estratègies, realitzar millores en les instal·lacions, optimitzar els suports de comunicació i màrqueting, formar-te en noves competències… Participa als Webinars front el COVID19 de Creaturisme, als cursos on line de la Xarxa CdT o utilitza la multitut  d’opcions gratuïtes de formació on line que ofereixen diferents organitzacions.

6. INFORMA’T D’AJUDES I EXEMPCIONS FISCALS

Sigues conscient que s’ajornaran tots els tràmits administratius que tingueres en curs però s’activen noves opcions d’ajuda de manera extraordinària en aquest Estat d’Alarma. Informa’t sobre les exempcions d’impostos o ajornaments que haja declarat el teu ajuntament. Consulta amb el teu gestor com beneficiar-te de les mesures declarades tant a nivell autonòmic com estatal relacionades amb ajornaments d’IVA, autònoms, IRPF’s, ERTES, etc

Entre les mesures aprovades, us recordem que el govern ha habilitat una línia ICO de 400 milions d’euros per a ajudar a les empreses del sector turístic.

A més, la Generalitat ha creat també un fons de capital de risc de l’Institut Valencià de Finances per a impulsar el creixement de les empreses que estarà dotat amb 200 milions d’euros. La seua finalitat és invertir en el capital d’empreses de mitjà i gran tamany, arrelades en el territori, i amb capacitat de dinamitzar l’activitat econòmica. Igualment el crèdit per a micropimes i autònoms de l’IVF s’atorgarà a interès 0% i podrà destinar-se a liquiditat. S’han habilitat possibilitats de fraccionament, ajornament o bonificació dels impostos autonòmics i s’ha creat una línia de 800.000 euros destinada a les empreses per a establir mesures tècniques de teletreball i modernització tecnològica.

En tot cas, l’evolució de la crisi i en conseqüència de les mesures d’impuls econòmic és constant i, per això, és recomanable consultar la normativa que es publica en el BOE en relació a la crisi sanitària del COVID19 , la informació de la Generalitat relacionada amb esta pandèmia de coronavirus i la de la Conselleria d’Economia.