MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

EDUCAR EN TURISME

Educar en turisme és educar en civisme. És ensenyar amabilitat, hospitalitat i sobretot conéixer i reconéixer el valor de la destinació. Aquestes idees, que rondaven pel cap de l’equip de l’oficina Tourist Info de Pilar de la Horadada, els han portat a llevar-se l’uniforme d’informadors turístics i posar-se el de “mestres d’escola”. El seu projecte “Els xiquets, els millors amfitrions de Pilar de la Horadada” ha sigut reconegut amb un accèssit en l’últim Premi Innovació Tourist Info.

“Pobles amb sol i platja hi ha molts en la costa, però pobles en els quals et tracten com a un convidat especial en cada racó, en comerços, bars, restaurants, en el centre de salut o simplement al carrer quan estàs perdut, creiem que hi ha menys i Pilar de la Horadada vol ser un d’aquests”, ens diu Menchu Serra, tècnic de turisme del municipi alacantí.

Però com aconseguir-ho? Com fer que els propis veïns deixen petjada en els visitants? Doncs començant pel principi, pels més joves, creant xicotets grans ambaixadors d’hospitalitat. “Ens hem trobat moltes vegades amb habitants de Pilar de la Horadada que desconeixen la història del poble, on es troben els vestigis històrics i la importància econòmica que suposa el turisme per a aquest municipi. Per això pensem que els xiquets serien els millors transmissors d’aquest missatge” afigen les informadores Sonia Gómez i Pilar Martínez.
Sesión del programa

VEÏNS QUE FIDELITZEN EL TURISTA

Realitzar campanyes turístiques de “influencers”, de publicitat digital amb descomptes i promocions, segmentades per l’interés del turista, garantir una gran qualitat i personalització en el servei turístic, etc són elements de sobres coneguts en les estratègies d’innovació turística i de màrqueting.  Però Pilar de la Horadada ha decidit que siguen els seus propis veïns i sobretot els més xicotets els seus millors “influencers” i prescriptors. I ni tan sols han de contractar-los, únicament ensenyar-los tot el bo que té el seu poble i tot el bo que tenen els turistes que el visiten. Així que han iniciat en els col·legis la seua estratègia de fidelització turística.

2 persones de l’equip Tourist Info realitzen accions formatives en els 4 centres d’educació primària del municipi:

  • Coneix el teu poble acolorint
  • Som romans
  • Descobreix Pilar de la Horadada
  • Ruta cicloturística per la costa
  • Xarrada sobre monuments
  • Els paisatges primer

Inforamdoras de la Tourist Info Pilar de la Horadada en un colegio

TOURIST INFO, OFICINA TRANSMISORA D’IDENTITAT LOCAL

La Tourist Info de Pilar de la Horadada té com a objectiu “ensenyar als xiquets la importància del sector turístic en el municipi, la història i la cultura, tradició i patrimoni natural de Pilar de la Horadada amb l’objectiu que valoren el patrimoni local, el respecten i transmeten aqueix afecte a altres generacions i als qui ens visiten” conta Reme Buitrago, informadora turística de l’oficina.

Segons Raúl Victoria, coordinador de turisme esportiu, tot l’equip Tourist Info està realment agraït per l’acolliment que ha tingut la seua iniciativa entre professors i alumnes i desitgen mantindre-la curs rere curs. El projecte demostra que les oficines turístiques no sols treballen per a informar i difondre als turistes i visitants el patrimoni local d’una destinació, tenen una important tasca en la conservació de la identitat local entre la població resident.

Menchu Serra, la tècnic de Pilar de la Horadada, anima a altres destinacions a posar en marxa iniciatives similars. “És molt important aquesta tasca per a conservar la identitat local i així transmetre-la als qui ens visiten.”

Entrega del accésit del Premio Innovación Tourist Info 2019 a la oficina de Pilar de la Horadada

El director general de Turisme, Herick Campos, lliura l’accèssit a l’equip Tourist Info de Pilar de la Horadada