MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

PREMI A LA PROMOCIÓ DE LA VIVENDA TURÍSTICA LEGAL

La comunicació en turisme es dirigeix habitualment al potencial viatger, la promoció turística cerca influir en la motivació del seu viatge. No obstant això, enguany els Premis Turisme Comunitat Valenciana, en la seua modalitat de Promoció i Comunicació Turística han triat un altre tipus de comunicació: la que es dirigeix al propi sector, a les persones que es dediquen al negoci turístic, per a reconéixer també la seua importància en el desenvolupament d’un turisme responsable en la Comunitat. La campanya “Be Legal, my friend” de la Federació d’Habitatges Turístics, Fevitur, ha sigut reconeguda en aquesta categoria.

Es tracta d’una campanya singular precisament perquè estableix una comunicació de professionals per a professionals amb una recomanació: siguem tots legals. “Ens plantegem llançar la campanya Be legal, my friend per a fomentar la legalització dels habitatges d’ús turístic no reglats així com defensar el treball que fan aquells que sí que estan legalitzats”, conta la directora de Fevitur, Patricia Valenzuela.
Campaña Be Legal, My Friend de Fevitur
En la lluita contra l’intrusisme en l’allotjament turístic, aquesta iniciativa de Fevitur aposta per destacar el valor positiu de regular els habitatges turístics en lloc de llançar un missatge de recriminació a l’oferta submergida. “Som un sector que per desgràcia moltes vegades hem d’estar a la defensiva i que es demonitza. Aquesta campanya era necessària perquè posa en valor els punts forts d’aquest tipus d’allotjament, que cada vegada té més usuaris” explica Valenzuela.

La federació dirigeix també el seu missatge als particulars propietaris d’habitatges buits que decideixen dedicar-los a lloguer turístic. Segons la directora, aquest sector ha de complir molts requisits i condicions difícils segons cada normativa autonòmica, per això, els propietaris també busquen empara en les associacions locals, provincials o autonòmiques per a poder fer les coses bé. “El nostre treball, i d’això va Be legal, my friend és aconseguir que tota l’oferta siga legal, que tots paguem impostos i juguem amb les mateixes regles del joc” diu Valenzuela.

La campanya, llançada en 2018, ha tingut repercussió en més d’1 milió de persones a través de mitjans de comunicació, més de 1000 visites a la pàgina web www.belegalmyfriend.com i més de 75.000 impressions i interaccions en xarxes socials.

Mentrestant, l’oferta d’habitatges turístics registrats en la Comunitat Valenciana augmenta a un ritme més moderat. De gener a agost d’enguany, a Alacant s’han donat d’alta 5.657 habitatges; a València s’han registrat 1295 habitatges; mentre que a Castelló han aflorat 1210 pisos, segons dades de Turisme Comunitat Valenciana.
Campaña Welldone, Welcome de Fevitur
La conscienciació contra l’oferta submergida en habitatges turístics impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, tant en inspeccions com en el foment de campanyes com aquesta de Fevitur, està donant resultats. El sector està responent a la crida “Be legal, my friend” i per això, aquest 2019 Fevitur ha continuat la campanya amb un missatge d’agraïment “Welldone, welcome”. “Les coses ben fetes haurien de ser benvingudes i aquestes dades demostren que la Comunitat està afrontant amb serietat la regulació de les VUT” aclareix la directora de Fevitur.

Segons Patricia Valenzuela, l’objectiu ara és implicar no només els propietaris d’habitatges de lloguer turístic, sinó també a comerciants, consumidors i agents socials per a fer front comú a l’oferta il·legal. Des de Fevitur, conclou, continuarem treballant per a lluitar per una regulació justa i harmonitzada, que evite diferències normatives entre comunitats autònomes, i desmuntar les teories que acusen el sector de ser el responsable de molts dels mals que afecten el turisme i les ciutats.