MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

DIAGNÒSTIC ACCETUR: PER QUÈ ESTÀ LA MEUA EMPRESA AL MERCAT

Per què i per a què està la nostra empresa en el mercat turístic de la Comunitat Valenciana? Quina necessitat del consumidor satisfem? Què ha canviat en el nostre sector en els últims 5 o 10 anys, com ens hem adaptat, i com ens veiem en els pròxims 10 anys?

Són preguntes que molt poques vegades ens dóna temps a pensar de forma tranquil·la. La voràgine del dia a dia sobretot en les petites i mitjanes empreses turístiques ens impedeix parar-nos a reflexionar, una reflexió imprescindible si volem mantindre a flotació la nostra empresa i continuar sent competitius, segons plantejava el director d’Innovació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, José María Gómez en les jornades que Turisme CV ha organitzat a València, Alacant i Castelló per a informar sobre els nous instruments de suport a les pimes turístiques.

Precisament, el programa Accetur de Competitivitat Turística de Turisme CV i el Consell de Cambres pretén tirar una mà als autònoms i xicotets empresaris davant aquesta situació. Ofereix gratuïtament diagnòstics individuals estratègics i estudis a mesura per a detectar millores dins de l’empresa i fer-la més rendible.

QUI POT SOL·LICITAR L’AJUDA DEL PROGRAMA DE COMPETITIVITAT ACCETUR

Les empreses de turisme gastronòmic o que oferisquen experiències turística innovadores i creatives tindran preferència però, de forma general, aquestes consultories les poden sol·licitar petites i mitjanes empreses i autònoms/as del sector turístic que estiguen donats d’alta en el Registre Oficial de TurismeComunitat Valenciana o bé en el Cens de l’IAE en els següents sectors d’activitat: secció primera: 67, 68, 72, 73, 755 i 98; secció segona: epígrafs 52 i 59

COM SOL·LICITAR L’AJUDA DEL PROGRAMA DE COMPETITIVITAT ACCETUR

El termini de sol·licitud d’aquesta mentorizaciónempresarial està obert des del dia 13 de maig per a la província de València i s’obri el 21 de maig per a les províncies d’Alacant i Castelló.

Aquest programa de competitivitat turística forma part de l’acceleradora empresarial turística Accetur de Turisme Comunitat Valenciana i està gestionat en col·laboració amb les Cambres de Comerç de cada província. Per això, les sol·licituds s’han de dirigir a aquests organismes.

Cambra Castelló des del 21 de maig fins al 31 d’octubre
Cambra València des del 13 de maig fins al 30 de novembre
Cambra Alacant, des del 21 de maig fins al 31 d’octubre

A pesar que es tracta de terminis de sol·licitud amplis, s’ha de tindre en compte que les ajudes són limitades i es tancaran una vegada esgotada la disponibilitat pressupostària. L’admissió es realitzarà per ordre de recepció de sol·licituds entre els aspirants que complisquen els requisits. Es preveu la participació de 80 empreses de les tres províncies.

EN QUÈ CONSISTEIX L’AJUDA DE COMPETITIVITAT D’ACCETUR

Les empreses beneficiàries rebran la visita de tutors especialitzats que avaluaran i proposaran millores en àrees clau com l’optimització de processos, la gestió intel·ligent, el màrqueting, la innovació, l’aplicació de tecnologia, la gestió d’equips, etc.

La realització d’aquests diagnòstics i plans de millora empresarial no suposa cap cost per als beneficiaris, ja que el programa està subvencionat per Turisme CV, el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i fons FEDER.

Una vegada realitzada aquesta auditoria, si l’empresa decideix implantar les millores recomanades pot accedir a altres programes de les Cambres de Comerç (InnoCámaras o TICámaras). Mantindrà el seguiment del tutor, podrà contractar les empreses especialitzades que desitge per a implantar aquests canvis i rebre una subvenció de fins a 3500 euros.

ALTRES AJUDES D’ACCETUR

Dins de l’estratègia d’empreniment turístic Accetur, enguany s’activaran a més ajudes específiques per a emprenedors i joves empreses turístiques com Turisme Empren, per a validar projectes emprenedors i models de negoci amb mentors, Crea Pime per al desenvolupament de plans d’empresa o Tutoria Oberta. Els tres programes seran nous en aquest 2019 i tots els seus serveis són gratuïts.