MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

PROVES PILOT EN DESTINACIONS TURÍSTIQUES INTEL.LIGENTS

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana ofereix a empreses tecnològiques la possibilitat de formar part de la xarxa i poder realitzar una prova pilot de la seua tecnologia en un de les seues Destinacions Turístiques Intel·ligents.

La Xarxa #DTICV és una agrupació sense ànim de lucre impulsada per Turisme Comunitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques. La xarxa està formada per municipis i entitats supramunicipals com a mancomunitats o diputacions que demostren ser destinacions turístiques i treballen activament en la transformació digital de la seua gestió turística

Per a participar en la Xarxa #DTICV, les empreses han d’enviar a Invat·tur una sol·licitud d’adhesió explicant quina és la seua tecnologia, el seu àmbit d’aplicació i quina és la destinació on desitjarien implantar el pilot.

QUI POT SOL·LICITAR L’ADHESIÓ I COM FER-HO

Únicament empreses que disposen de tecnologia poden adherir-se a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana. Aquelles que estiguen interessades han d’emplenar el formulari d’adhesió que està ja disponible en la web de Invat·tur. En ell, a més de les dades d’identificació, hauran d’aportar informació que descriga en què consisteix la tecnologia que ofereixen i a quin àmbit del model DTICV es podria aplicar.

El model de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana contempla diferents àmbits com la sostenibilitat, la connectivitat i sensorización, la informació i la innovació. Així es prevenaplicacions per a l’administració electrònica, la informació turística, l’accessibilitat o el desenvolupament de noves experiències, entre altres.

Esquema del Modelo de Destinos Turísticos Inteligentes de la Comunitat Valenciana

Esquema del Model de Destinacions Turístiques Intel.ligents de la Comunitat Valenciana

Cada empresa ha de proposar també la destinació en la qual desitjaria aplicar la seua tecnologia com a prova pilot i indicar el temps d’implantació que necessitaria per a dur a terme aquesta prova.

El formulari suposa una manifestació d’interés per formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i la seua disposició a realitzar el procés d’adhesió i complir amb les obligacions corresponents. Aquest formulari s’ha d’enviar al correu electrònic dti_turisme@gva.es. Els tècnics de Invat·tur avaluaran la idoneïtat de l’empresa i la seua proposta en el marc del model #DTICV i posteriorment, confirmaran l’adhesió.  En tot cas cada empresa només podrà romandre adherida a la xarxa durant un termini màxim d’1 any.

Quines destinacions formen part de la Xarxa #DTICV

Ara la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana integra 39 destinacions, 9 d’elles classificades en Nivell 3, la qual cosa implica que ja disposen d’un treball avançat en transformació digital segons un pla director. Aquests 9 municipis són Benidorm, Benicarló, Benicàssim, Calp, Finestrat, La Vila Joiosa, València, Villena i Vinaròs.

A més també pertanyen a la xarxa altres destinacions com Alcoi, Alfàs del Pi, Alacant, Altea, Andilla, Aiora, Benissa, Camporrobles, Canet d’en Berenguer, Carcaixent, Castelló, Consorci Plana Baixa, Consorci de la Ribera, Cullera, Dénia, Diputació de Castelló, El Campello, Elx, Elda, Gandia, La Nucia, Mancomunitat Vall de Pop, Mancomunitat La Canal de Navarrés, Mancomunitat La Safor, Morella, Oriola, Peníscola, Tavernes de la Valldigna, Torreblanca i Xàbia.

A mesura que es reben les sol·licituds d’adhesió de les empreses tecnològiques interessades, els tècnics de Invat·tur decidiran la destinació més adequada per a realitzar la prova pilot de cada tecnologia i iniciaran el contacte entre l’empresa i els gestors d’aquesta destinació.