MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

EL TURISME CREA EL 15’1% DE L’OCUPACIÓ

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb majors ingressos generats pel turisme, amb quasi 16.000 milions d’euros en 2017, segons l’informe Impactur CV 2017 elaborat per Turisme Comunitat Valenciana i Exceltur. L’activitat turística en la Comunitat Valenciana enllaça sis anys de creixement fins a aconseguir un màxim de 15.929 milions d’euros en 2017, la segona xifra més alta entre les autonomies només per darrere d’Andalusia.

QUANTA RIQUESA I OCUPACIÓ DEIXA EL TURISME EN LA COMUNITAT?

El turisme genera el 15’1% de tot l’ús de la Comunitat. En 2017 es van crear 13.342 nous llocs de treball respecte al 2016 fins a aconseguir els 287.749. Aquest sector representa el 14’6% de la riquesa de la Comunitat. El PIB turístic es va situar en 2017 un 7’4% per damunt dels nivells aconseguits en 2016.

A més, el sector turístic aporta 3.427 milions d’euros a les arques públiques lloc que paga el 13’3% dels impostos que es recapten en la Comunitat Valenciana.

Descarrega un resum de l’informe Impactur CV 2017

MÉS DEMANDA ESTRANGERA I INVERSIÓ

L’estudi Impactur CV 2017 confirma també la recuperació de la inversió de les empreses turístiques en la Comunitat, que en 2017 va ascendir a 1.280 milions d’euros, un 8’5% més que en 2016, en un context on milloren la confiança i els marges empresarials.

Igualment l’esforç en inversió pública és creixent i en 2017 va suposar 1.162 milions d’euros, un 4’3% més que l’any anterior.

L’informe subratlla també l’espenta de la demanda estrangera, per damunt de la nacional. Els ingressos dels principals mercats mantenen resultats positius, evidenciant que el Brexit no ha tingut efecte al Regne Unit però mostrant també una consolidació del turisme francés, belga i holandés.

L’estudi s’ha presentat en el Palau de la Generalitat després de la reunió que el president Ximo Puig i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer han mantingut amb el president d’ Exceltur, Jose María González.

El president de la Generalitat ha defensat la creació d’un pla nacional d’inversió pública que tracte de reestructurar el sector del turisme posat que, segons afirma, estem davant una qüestió comuna que afecta a totes les comunitat autònomes. A més el president ha insistit en la importància de mantindre la cogestió públic-privada en l’aplicació de les polítiques turístiques.

El president d’Exceltur, Jose María González, ha subratllat que el turisme ha sigut el principal eix de generació de prosperitat i ocupació en la Comunitat durant els últims anys encara que ha matisat que aquest sector s’enfronta ara a reptes com el Brexit, la ràpida volta a la normalitat de les destinacions competidores de sol i platja o els efectes dels pisos turístics.

Descarrega l’informe complet Impactur CV 2017