MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

HOTEL LUZ DE CASTELLÓ, PREMI TURISME INCLUSIU I RESPONSABLE

L’Hotel Luz de Castelló obté el reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat i per la seua adhesió al Codi Ètic del Turisme Valencià, els valors del qual fan esment exprés als valors del Codi Ètic Mundial de la OMT i als del Pacte Mundial de les Nacions Unides.

No és habitual entrar en la pàgina web d’un hotel i topar-se amb un detallat codi ètic. Ni tampoc amb un exhaustiu document que explique quina és la seua política de sostenibilitat. Però açò és el que ocorre en l’Hotel Luz de Castelló. Un dels més freqüentats en la ciutat gràcies a la solvència dels seus quatre estels i un excepcional emplaçament. Es troba just enfront de la seua moderna estació de tren.

SISTEMES DE SOSTENIBILITAT I DE RESPONSABILITAT SOCIAL

L’hotel es va inaugurar en 2004, i des de 2007 és Eva Roqueta qui ho dirigeix. Des del principi es va traçar l’objectiu d’implementar sistemes de sostenibilitat i de responsabilitat social. “En 2008 ja comencem a col·laborar en la recentment creada taula de responsabilitat corporativa a Castelló. Impulsem networking para tot tipus d’associacions, com la dels qui tenen síndrome de Down i altres persones amb dificultats d’inclusió en el mercat laboral”, explica.

En essència, i més enllà del que quede plasmat en la fredor burocràtica de qualsevol document exposat en una web, el que la seua directora es va proposar va ser aplicar els seus propis valors a l’empresa. Uns valors que van en concordança amb el Codi Ètic del Turisme Valencià i amb les seues directrius. I que fan esment exprés als valors del Codi Ètic Mundial de la OMT i als del Pacte Mundial de les Nacions Unides.

UN CODI ÈTICO PROPI

Eixa intenció es va plasmar a llarg termini en un codi ètic, que redunda en la satisfacció de treballadors i clients. “En 2014 vaig aprofitar els deu anys d’existència de l’hotel per a redactar eixe codi. Però no a través de cap consultoria, sinó fet per nosaltres mateixos. Tractem que fóra un reflex de la realitat: el respecte, el compromís, l’amabilitat, l’excel·lència i les persones primer. Eixos són els valors que volíem plasmar”, defensa.

2007, quan Eva Roqueta va començar a dirigir-ho, no era l’any més propici per a emprendre aquesta classe d’accions. La crisi aguaitava. Però el temps ha acabat per donar la raó al seu enfocament. “Hem demostrat que malgrat la crisi es pot seguir creixent. En aquest cas, amb un canvi que venia des de dins, a nivell personal”, comenta. I addueix que “hem aconseguit que les empreses valoren açò i s’adonen que el treballador ací està feliç. Els seus somriures són sincers: i quan açò ocorre, el client ho percep i està a gust”.

L’Hotel Luz de Castelló forma part del Grup Civis, en el qual també s’integren el Tryp Castelló Center, el Jaume I i la recentment inaugurada Masia Fuente la Reina. Fidel als seus principis, ha anat avançant cada any “una miqueta més” en la seua política mediambiental, “instal·lant plaques solars, reduint el temps de cocció o minorant la petjada de carboni”. Però també en el seu enfocament a un tracte personal que prioritzen: “I no solament cap als clients, que són la nostra raó de ser, sinó també a tots els grups d’interès que interactuen amb nosaltres, com el personal de l’hotel i els proveïdors”.

PROVEÏDORS RESPONSABLES I DE PROXIMITAT

Les seues pràctiques en matèria de proveïdors els insten a treballar amb aquells que siguen “responsables i de proximitat”. Açò acaba redundant en que no hi haja “tanta contaminació en els trasllats i que el packaging siga l’adequat i genere menys residus”. Per a explicar-ho millor, ens posa un exemple que prova que la qualitat no està renyida amb la sostenibilitat. “Una de les mesures és comprar llums a una empresa que treballa amb dones en risc d’exclusió i les fan a mà. O derivar un plat de menjar que no s’ha tocat a Càritas, i que no es rebutge”.

La praxi de l’hotel Luz de Castelló, que també es projecta en una aposta ferma per la política d’igualtat i de conciliació. Fins I toto, la seua directora ha participat en diverses taules sectorials sobre aquest tema. Tracta, en definitiva, de complir amb el seu eslògan: Cuidem del planeta, cuidem de tu. I prova, com afirma la seua directora amb justificat orgull, “que l’esforç del xicotet empresari també ha de ser valorat en la seua justa mesura”.