MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

PROFESIONALITZAR EL TURISME MICE PER A GUANYAR COMPETITIVITAT

El turisme MICE va créixer en 2017 un 15,1% a la Comunitat Valenciana, fins a aconseguir un milió i mig de visitants per motiu professional. La desestacionalización i la rendibilitat fan que les empreses es plantegen créixer en aquesta línia de negoci.

Per a aconseguir-ho, és necessari comptar amb professionals qualificats, amb formació específica enfocada tant a l’organització de reunions com a la comercialització dels serveis. En aquest punt, Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant han desenvolupat un curs de Expert en Turisme MICE, que compta amb la col·laboració de l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC) i l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant (APHA), amb títol propi d’expert atorgat per la universitat.

FORMACIÓ PRÀCTICA IMPARTIDA PER PROFESSIONALS

Daniel Díez, de l’Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d’Alacant i director tècnic del curs, destaca el caràcter eminentment pràctic del programa, gràcies a la col·laboració de HOSBEC, APHA i els centres CdT d’Alacant i Benidorm, comptem amb docents amb una dilatada experiència a nivell professional, tant en el pla de l’organització com en el de la comercialització d’esdeveniments MICE.

Entre els professors figuren directors d’hotels de referència i responsables dels departaments claus per a l’èxit d’un esdeveniment -recepció, manteniment, housekeeping, compres, F&B, RRHH, protocol, animació, comercial, RRSS, revenue-, proporcionant als alumnes una visió transversal i global del negoci dins i fora dels hotels”.

El curs està dirigit a professionals per a millorar la seua especialització, per la qual cosa la càrrega de treball es realitza en l’horari lectiu, per a fer-ho compatible amb la jornada laboral i no sobrecarregar als alumnes. L’objectiu és incrementar la competitivitat del sector a través del desenvolupament de competències de les persones que treballen en ell. No obstant açò també ajuda a l’empleabilitat dels alumnes que encara no han treballat en aquesta especialitat.

COMPETÈNCIES DIGITALS PER AL PROFESSIONAL MICE

L’especialització és la clau del futur d’aquest mercat. Idoia Elosua, professora del curs i responsable MICE de l’Hotel Meliá Alacant, explica que “estem davant un procés de digitalització i canvis constants que obliguen al professional a estar el dia de manera especial en l’ús i maneig dels canals de venda. Ens hem trobat que internet és prioritari, encara que açò no significa que deixen d’utilitzar-se els canals tradicionals de comercialització. Hem d’adaptar-nos i mantenir-nos al dia constantment. Les necessitats dels clients canvien segons el cas, per la qual cosa el repte està en la professionalització que dote d’eines a les persones i les empreses, però també en la passió que es pose en el treball per a aconseguir la màxima satisfacció”.

LA INFLUÈNCIA DEL HOUSEKEEPING O LA RECEPCIÓ EN EL TURISME MICE

El curs es planteja des de la doble perspectiva d’organització i comercialització, amb mòduls específics dedicats a reunions, incentius, congressos i fires, enfocant les peculiaritats de cada tipus de producte. No obstant açò, probablement l’element diferenciador i innovador és la visió transversal sobre la coordinació dels diferents departaments de l’hotel, que concedeix tanta importància a l’enfocament comercial com a la recepció o el housekeeping, en considerar l’esdeveniment com una experiència global per al client en la qual tots els elements aporten valor i competitivitat.

Precisament, aqueixa visió global és el que més aprecía Paula Fernández, alumna de la primera edició, qui s’ha incorporat recentment a l’equip de l’Hotel Meliá per a reforçar el departament de MICE. “És molt complet perquè es toquen les diferents àrees des de la visió de diferents departaments de l’hotel. A més, no solament els professors provenen del món professional, sinó que rebem la visita de molts professionals al llarg del curs. Personalment, cercava una major especialització perquè el turisme MICE està en auge a Alacant i la Costa Blanca, i aquest tipus de cursos de nivell universitari ajuden a professionalitzar el sector, i també a dignificar als professionals i al fet que siguem millor considerats per les empreses i la societat”.

SEGONA EDICIÓ DEL CURS EN 2019

La primera edició del curs finalitzarà a l’octubre, i està previst que la segona edició es duga a terme en 2019.

Més informació aci.

Fitxa tècnica

Titulació: Curs d’Expert de la Universitat d’Alacant 200 hores lectives d’assistència obligatòria distribuïdes en 40 sessions (dos vesprades per setmana). 20 crèdits universitaris.
Subvencionat al 80% per Turisme Comunitat Valenciana
Lloc: CdT Alacant i CdT Benidorm

Programa
MÒDUL 1: INTRODUCCIÓ Al PRODUCTE MICE.
MÒDUL 2: ORGANITZACIÓ I VENDA DE CORPORATE MEETING – REUNIONS D’EMPRESA.
MÒDUL 3: ORGANITZACIÓ I VENDA D’INCENTIUS – VIATGES D’INCENTIUS PER A EMPRESES.
MÒDUL 4: ORGANITZACIÓ I VENDA DE CONGRESSOS I CONVENCIONS.
MÒDUL 5: ORGANITZACIÓ I VENDA D’EXHIBICIONS – FIRES I SALONS PROFESSIONALS.
MÒDUL 6: ORGANITZACIÓ I VENDA DE BANQUETS – PRODUCTE BBC.
MÒDUL 7: HABILITATS DIRECTIVES. MÒDUL.
8: GESTIÓ I COORDINACIÓ DE DEPARTAMENTS I EQUIPS DE TREBALL EN L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS MICE.
MÒDUL 9: ATENCIÓ Al CLIENT, HOSPITALITAT I GESTIÓ DE LA QUALITAT.
MÒDUL 10: EL POST ESDEVENIMENT. MESURAMENT DE RESULTATS.
MÒDUL 11: MARKETING I COMUNICACIÓ ORIENTATS AL SEGMENT MICE.