NOU CURS D’EXPERT UNIVERSITARI EN TURISME GASTRONÒMIC

El plaer del bon menjar al costat del creixent interés per mantindre una alimentació sana suposen una gran oportunitat per a posicionar una destinació turística com a destinació gastronòmica saludable. En la Comunitat Valenciana la demanda turística reconeix l’atractiu de la gastronomia mediterrània i els nostres costums culinàries. Més de 2 milions de turistes gaudeixen de la nostra gastronomia segons les últimes dades de Turisme Comunitat Valenciana.

2.175.653 turistes van realitzar activitats gastronòmiques en la nostra destinació en 2017, el 82% d’ells eren estrangers. Aquest segment de demanda està creixent de forma molt important tant entre els turistes nacionals (un 24’6% en 2017) com en els internacionals (un 37’4% entre 2016 i 2017).

Si et dediques al turisme, l’hostaleria o treballes en el sector agroalimentari, aquesta tendència és una oportunitat de negoci, i convertir-te en un dels primers especialistes universitaris en turisme gastronòmic en la Comunitat Valenciana, suposa un avantatge competitiu.

Per això Turisme Comunitat Valenciana en col·laboració amb les Universitats de València, Alacant i Castelló llança al setembre el primer Curs d’Especialització L’EXQUISIT MEDITERRANI: Turisme Gastronòmic i Cultura Culinària de la Comunitat Valenciana.

“L’objectiu és que la Comunitat siga coneguda i reconeguda pel seu paisatge gastronòmic i la seua cultura culinària pròpia”, assegura Carmen Ibañez, responsable del curs en TurismeComunitat Valenciana, “més enllà de les propostes globals de cadenes i franquícies de restauració, cal diferenciar una ofereix hostalera i d’experiències gastronòmiques genuïna i d’excel·lència sota la marca L’Exquisit Mediterrani, vinculada als productes i en saber fer de la nostra terra amb propostes gastronòmiques que els turistes no puguen gaudir igual en un altre lloc del món.”

Descarrega el fullet informatiu del curs de L’Exquisit Mediterrani

marca gastroturística de la Comunitat Valenciana L'Exquisit Mediterrani

QUINES MATÈRIES INCLOU EL CURS D’ESPECIALITZACIÓ UNIVERSITÀRIA EN TURISME GASTRONÒMIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA?

El curs consta de 4 mòduls que recorren tot el procés, des de la indústria turística i el nostre sector agrari i alimentari fins a la creació d’ofertes i productes per a ser comercialitzats de forma atractiva entre potencials turistes.

El Mòdul 1, de 10 hores, introduirà la Xarxa GastroTurística CV i la marca L’ExquisitMediterrani com a nous instruments per a desenvolupar una oferta turística gastronòmica competitiva i sostenible. Igualment, en aquest mòdul es parlarà del turisme valencià com a indústria econòmica però també com a fenomen social i cultural i el valor que la gastronomia pot aportar a aquest sector.

El Mòdul 2, de 40 hores, se centrarà en la diversitat de la producció agrícola, pesquera i ramadera al llarg de la Comunitat Valenciana, la Dieta Mediterrània com ben protegit per la UNESCO, les pràctiques de transformació agroalimentària, les marques de protecció, segells de qualitat i denominacions d’origen i la cuina tradicional de la Comunitat. Igualment hi haurà un apartat dedicat a la innovació i al posicionament de la nostra cuina en l’àmbit internacional. La Comunitat compta amb grans esdeveniments gastronòmics i prestigiosos xefs i establiments que sumen 24 Estreles Michelín.
Productos de la gastronomía de la Comunitat Valenciana
El Mòdul 3, que s’allargarà 30 hores, explicarà als alumnes com dissenyar i paquetizarexperiències i rutes turístiques aprofitant les pràctiques agràries i culinàries autòctones. Els alumnes aprendran a generar experiències originals i comercialitzables de cuina, allotjament, enoturismo, agroturisme, oleoturismo o pescaturismo.

El Mòdul 4, de 20 hores, ensenyarà als participants com diferenciar el perfil del turista gastronòmic més adequat a cada producte i com dissenyar un pla de màrqueting eficaç per a arribar a aqueix turista objectiu. Igualment aprendran els mecanismes de distribució i comercialització turística i com treballar amb els intermediaris.

El curs, de 100 hores, inclou 40 hores de teoria, 20 hores de sessions màster class amb professionals de prestigi i 40 hores de tallers pràctics, demostracions i visites a centres productors i empreses gastroturísticas. Els docents seran professors de les Universitats de València, Castelló i Alacant i participaran més de 20 professionals i experts de referència en el sector.

PER QUÈ ESTUDIAR EL CURS D’ESPECIALITZACIÓ EN TURISME GASTRONÒMIC?

Cada vegada més els viatgers decideixen el seu viatge no tant per la destinació si no per les noves experiències, la cultura i la gastronomia que poden descobrir en ell. Aquesta tendència en el mercat turístic ha creat una nova oportunitat laboral en empreses no solament hostaleres sinó també agroalimentàries que busquen diversificar el seu negoci i obtindre nous recursos econòmics gràcies al turisme.

El curs d’Especialista universitari en turisme gastronòmic suposa un avantatge competitiu davant aquesta oportunitat i és l’únic que compta amb el suport de la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana i de les Universitats de València, Alacant i Castelló.

Els alumnes del curs de L’Exquisit Mediterraniobtindran un titule certificat per la universitat corresponent a més del títol expedit per la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Els assistents al curs en els CdT de Castelló i Morella rebran el títol de la Universitat Jaume I de Castelló, els dels CdT de València i Gandia, tindran títol expedit per la Universitat de València i els alumnes dels CdT de Benidorm, Alacant i Torrevella rebran el títol de la Universitat d’Alacant.
Alcachofas y mar en la Comunitat Valenciana

QUAN S’IMPARTEIX EL CURS D’ESPECIALISTA UNIVERSITARI EN TURISME GASTRONÒMIC EN LA COMUNITAT VALENCIANA?

El curs de L’Exquisit Mediterrani s’impartirà de setembre a novembre de 2019 durant dues vesprades a la setmana per a facilitar l’assistència dels professionals en actiu i la seua conciliació amb l’horari laboral. Les sessions seran de 5 hores cada dia. Tot el curs són 100 hores repartides en 10 setmanes.

ON S’IMPARTIRAN LES CLASSES DEL CURS D’ESPECIALISTA UNIVERSITARI EN TURISME GASTRONÒMIC EN LA COMUNITAT VALENCIANA?

El curs s’impartirà en els Centres de Turisme de Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Benidorm, Alacant i Torrevella, amb algunes sessions en les instal·lacions dels campus universitaris i en centres de producció agroalimentària o empreses del sector.
Plato de la presentació gastronómica de l'Exquisit Mediterrani en La Haya

COM EM MATRICULE EN EL CURS D’ESPECIALISTA UNIVERSITARI EN TURISME GASTRONÒMIC?

Per a assistir al curs has de realitzar una preinscripció a través dels següents formularis en línia:

PREINSCRIPCIÓ A ALACANT
PREINSCRIPCIÓ A CASTELLÓ
PREINSCRIPCIÓ A VALÈNCIA

El termini de la preinscripció ja està obert i finalitza el 4 de setembre. L’organització realitzarà una selecció dels preinscrits atés que hi ha un límit de 25 places en cada Centre de Turisme.

Tindran prioritat en la matriculació els professionals en actiu del sector turístic gastronòmic (restauració, cuina, sala, sommelieria, rebosteria, agroturisme, enoturismo, oleoturismo, pescaturismo, guies de turisme, agents de viatges i empreses especialitzades) que compten amb titulació universitària vinculada al turisme, la gastronomia o l’agroalimentació o amb grau mitjà o superior d’FP o certificat de professionalitat nivell 2 en Hostaleria i Turisme.

En segon lloc, es donarà accés a persones que no estiguen treballant, però posseïsquen ja les titulacions universitàries, o estudiants universitaris, o les titulacions d’FP comentades.

Els professionals en actiu que no dispose de cap de les titulacions esmentades podran ser admesos si acrediten un mínim de 2 anys d’experiència.

Una vegada realitzada la selecció, els admesos hauran de formalitzar la matrícula abans del 13 de setembre en la universitat que corresponga.