MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

CREIX LA RENDIBILITAT HOTELERA

El 2018 va tornar a marcar un rècord de pernoctacions en hotels de la Comunitat Valenciana, un any on també van augmentar en cases rurals i cámpings però van caure als apartaments turístics gestionats per empreses d’allotjament per l’increment de l’oferta registrada per particulars. Turisme Comunitat Valenciana ha publicat El Turisme en la Comunitat Valenciana 2018, informe que analitza l’evolució del turisme en cada tipus d’allotjament al llarg de l’any passat.
L’informe constata a més altres dades destacades com que la rendibilitat hotelera creix per cinqué any consecutiu, que la majoria de turistes en hotels ve sense paquet organitzat, que en els allotjaments rurals les pernoctacions han crescut un 3,3% a pesar que els preus han pujat un 6,4% o que els cámpingsde la Comunitat concentren més del 22% de totes les pernoctacions en cámpings d’Espanya. 

LA RENDIBILITAT HOTELERA PUJA UN 4’5%

L’any passat en la Comunitat el nombre de places hoteleres obertes va augmentar un 1’6% respecte a 2017. Així i tot l’ocupació va superar el 61%, un 0,4% més que en 2017 i la rendibilitat va continuar creixent per cinqué any consecutiu. Els ingressos per habitació disponible (RevPar) van ser de 50,9 euros, un 4,5% més.

Els hotels de la Comunitat Valenciana van registrar 29 milions de pernoctacions en 2018, una xifra que va marcar un nou rècord històric. El 52,5% van ser realitzades per espanyols, la resta van ser turistes estrangers, dels quals el 45% són britànics. Holanda, Itàlia i França van ser el segon, tercer i quart mercat que més pernoctacions van deixar als hotels.

El turista que s’allotja en hotel en la Comunitat Valenciana prefereix vindre sense paquet organitzat. En 2018 així ho van fer el 86% dels espanyols i el 67% dels estrangers. En despesa mig diària, el viatger que va vindre per turisme cultural o esportiu va gastar més que el de sol i platja. En concret el turista cultural estranger va gastar més de 197 euros al dia i el nacional 95. El turista esportiu va gastar més de 165 euros al dia en el cas dels internacionals i més de 105 euros diaris en el cas dels espanyols.

La major part de les reserves hoteleres es van fer a través d’agències en línia, un 23,7%. Les pròpies webs dels hotels van registrar un 8,2% de les reserves.
Portada El Turisme en la Comunitat Valenciana 2018 Hotels. Versió en Valencià
L’informe sobre el Turisme en la Comunitat Valenciana en 2018 dedica un dels seus volums a l’evolució de l’activitat turística als apartaments.
Els apartaments turístics gestionats per empreses en la Comunitat Valenciana van allotjar 1.666.095 viatgers en 2018, un 3,5% menys que en 2017. Les pernoctacions van caure un 10,2%.

LES PLACES EN APARTAMENTS PUGEN UN 18% PER L’OFERTA DE PARTICULARS

Els apartaments turístics de la Comunitat gestionats per empreses van rebre 1.666.095 viatgers, un 3,5% menys que l’any anterior i 10.598.652 pernoctacions, un 10,2% menys. Encara així, la Comunitat Valenciana és la segona destinació d’Espanya amb més pernoctacions en aquest tipus d’allotjament, només per darrere de Canàries.

L’oferta en apartaments gestionats per empreses s’està reduint, l’any passat van oferir 127.184 places, un 4% menys que l’any anterior. Per contra, creixen els particulars que registren apartaments per a lloguer turístic. De fet, segons el registre de Turisme Comunitat Valenciana, l’oferta total de places en apartaments ha pujat un 18%.

El turista que s’allotja en apartament de lloguer ve sobretot per oci i vacances i sense paquet organitzat. La despesa diària que realitza és de 104,5 euros en el cas dels estrangers i de 53,4% en el cas dels espanyols.
Portada El Turisme en CV 2018 Apartaments. Versió en valencià

PUGEN MÉS D’UN 8% LES PERNOCTACIONS EN CÁMPINGS

En l’anàlisi sobre els cámpings que també inclou l’informe del Turisme en la Comunitat Valenciana en 2018, es mostra que aquest tipus d’allotjament està creixent en popularitat entre la demanda nacional. En 2018 van registrar 8.810.396 pernoctacions, un 8’1% més que en 2017 i va créixer la demanda nacional un 9’1%, sobretot impulsada per les reserves dels propis valencians i dels madrilenys. La demanda estrangera també va pujar un 7’6%.

En 2018 es van obrir 5 nous cámpings en la Comunitat i l’oferta de places es va incrementar un 3’7%. Així i tot l’ocupació mitjana va pujar un 3%. Aquest tipus d’allotjament va contractar més personal, un 6’7% més.
Portada El Turisme en CV 2018 Càmpings. Versió en valencià

L’ALLOTJAMENT RURAL, MÉS RENDIBLE

En el cas de l’allotjament rural, en 2018 es van tancar 65 establiments però l’oferta de places va baixar a penes un 0’6%. Aquesta oferta resulte més rendible posat que les pernoctacions van augmentar en 2018, en concret un 3’3%, i els preus van pujar un 6’4%.

Els espanyols van impulsar les reserves a les cases rurals. La demanda nacional va pujar un 5’5% mentre que l’estrangera va baixar un 7%. L’estada mitjana es va mantindre per davall de les 3 nits confirmant que l’allotjament rural s’utilitza principalment per a passar estades breus, caps de setmana o ponts.
Portada El Turisme en CV 2018 Allotjament rural. Versió en valencià