TAMBÉ ARTESANS I COMERÇ CREEN TURISME

Informa’t sobre quines empreses poden beneficiar-se de l’estratègia CreaTurisme dirigida a potenciar experiències turístiques autèntiques i noves. S’inclouen empreses d’allotjament i activitats turístiques, agències o guies però també restaurants, comerços locals o artesans.

Les empreses interessades a participar en l’estratègia Creaturisme de Turisme Comunitat Valenciana ja poden consultar els requisits d’adhesió i els beneficis del programa en la nova pàgina web específica: https://creaturisme.comunitatvalenciana.com

Es poden adherir tant empreses d’activitats turístiques, com a guies turístics, agències de viatges, museus i centres d’interés turístic, restaurants i empreses d’allotjament, però també comerços i artesans. Turisme Comunitat Valenciana ha inclòs aquests sectors en l’estratègia amb la finalitat de crear noves experiències úniques en la Comunitat Valenciana vinculades a la cultura autòctona. Sergio Bellentani, cap de servei de producte i territori, es refereix per exemple a “indumentaristes, comerços tradicionals, cellers o tallers artesans que poden sorprendre el visitant amb tradicions i productes que només trobarà en la nostra destinació”.

En tot cas, afig Bellentani, les empreses han de tindre en compte que en integrar-se en CreaTurisme expressen el seu desig d’incorporar el perfil del turista entre la seua clientela i per tant han d’adaptar els seus serveis a aquesta demanda.

TRANSFORMAR L’OFERTA EN PRODUCTE TURÍSTIC

Segons el cap de servei de producte, CreaTurisme pretén crear noves experiències en el nostre territori per a continuar sorprenent els turistes que visiten la Comunitat Valenciana. Per això, les empreses han d’oferir  serveis o experiències turístiques segmentades de manera que puguen estar vinculades als productes turístics que actualment són objecte d’impuls:

Mediterrani Cultural

Ruta de la Seda, Territori Borja, Ruta del Grial, Camins de Dinosaures, Xarxa de centres Art Contemporani i Ruta Modernista

Mediterrani natural i rural

Agroturisme, birdwatching, ecoturisme, enoturisme, oleoturisme, pescaturisme i parcs naturals.

Mediterrani actiu/esportiu

Turisme esportiu, turisme actiu-aventura, senderisme, activitats nàutiques, turisme de busseig, cicloturisme i MTB.

Així, la integració en CreaTurisme dependrà del compromís de l’empresa per complir els requisits generals establits per a tots els adherits a CreaTurisme i els específics per a cada grup de productes.

QUINS REQUISITS S’HAURAN DE COMPLIR?

Requisits generals

Hi ha uns requisits generals que han de complir tots els participants com:

 • Estar legalment constituït en la Comunitat Valenciana
 • Disposar de web i/o xarxes socials actualitzades
 • Estar disposat a incorporar el segell de CreaTurisme corresponent
 • Capacitat per a atendre clients estrangers almenys en anglés.
 • Estar disposat a treballar amb *touroperadores i agències de viatges
 • Participar en accions de promoció de Turisme Comunitat Valenciana
 • Aportar informació estadística a Turisme Comunitat Valenciana
 • Disposar d’informació turística del territori on se situa
 • Assegurar una qualitat adequada tant en serveis com infraestructures

Requisits per sector

Es poden adherir tant empreses d’activitats turístiques, com a guies turístics, agències de viatges, museus i centres d’interés turístic, restaurants i empreses d’allotjament, i fins i tot comerços i artesans.

Els restaurants i empreses d’allotjament hauran de disposar de connexió a internet Wifi.

A les agències, guies i empreses d’activitats se’ls exigeix disposar d’informació detallada sobre la seua oferta

Els museus hauran d’oferir visites guiades.

Els comerços i artesans deuran:

 • Permetre visites almenys 12 hores a la setmana i un mínim de dos dies diferents
 • Oferir visites guiades a les seues instal·lacions i disposar de personal format i sala de demostracions per a aquesta fi
 • Tindre segur de responsabilitat civil que cobrisca als turistes durant les visites
 • Els artesans hauran d’estar acreditats amb el Document de Qualificació Artesana i disposar de botiga per a la venda al públic.

Requisits per línia de treball i producte

Mediterrani Cultural

Les empreses que s’integren en aquest grup hauran d’adherir-se a algun dels següents itineraris culturals. En tots els casos hauran d’acreditar la seua ubicació en l’àmbit territorial de l’itinerari al qual vulga unir-se, oferir serveis i experiències relacionats i demostrar el seu coneixement i contribució a la conservació del patrimoni cultural d’aqueixa ruta.

Els criteris per a cada itinerari es poden consultar a continuació:

Ruta de la Seda
Territori Borja
Ruta del Grial
Camins de Dinosaures
Xarxa de centres Art Contemporani
Ruta Modernista

Mediterrani natural i rural

Les empreses que s’integren en aquest grup hauran d’oferir algun dels següents productes:

Agroturisme
Birdwatching
Ecoturisme
Enoturisme
Oleoturisme
Pescaturisme
Parcs Naturals

Mediterrani actiu/esportiu

Les empreses que s’integren en aquest grup hauran d’oferir algun dels següents productes i complir els criteris de cadascun d’ells:

Turisme esportiu
Turisme actiu-aventura
Activitats nàutiques
Turisme de busseig
Cicloturisme i MTB
Senderisme

PER QUÈ ADHERIR-SE A CREATURISME?

A través d’aquesta estratègia,Turisme Comunitat Valenciana ajudarà les empreses en la comercialització i distribució dels seus productes i la millora de la qualitat dels seus serveis a través de la participació en fires, cursos de formació, material promocional i webs específiques com:

Cicloturisme
Ruta de la Seda
Territori Borja
Busseig
Oliveres Mil.lenaries

COM ADHERIR-SE?

Per a adherir-se a CreaTurisme, els interessats han de triar el grup de treball i el producte que més els interesse i remetre una carta d’adhesió a l’adreça corresponent. Tot això està ja disponible en la nova web: https://creaturisme.comunitatvalenciana.com