MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

MASTER CLASS AMB ESTRELES MICHELIN

La capacitat de sorprendre el client en la taula és una de les claus fonamentals per a garantir un millor record de la seua experiència en un restaurant. I, al mateix temps, la cerca de la innovació i l’originalitat suposa un incentiu important per als hostalers apassionats de la seua professió que, malgrat tot, aconsegueixen obrir cada dia la porta dels seus establiments.

A ells es dirigeix el programa de Jornades d’Autor de la Xarxa de Centres de Turisme Comunitat Valenciana (Xarxa CdT) per a aquest 2019 que porta professionals de destacada trajectòria i xefs Estrela Michelin a les aules de la Xarxa. Les classes són gratuïtes. Et contem com seran i com inscriure’t.

L’objectiu d’aquest programa de jornades és estendre la qualificació professional en alta cuina entre els establiments hostalers de la Comunitat i impulsar, per tant, oferta gastronòmica típicament valenciana, que genere valor diferencial a la Comunitat com a destinació gastronòmica.

Les tècniques i habilitats dels grans xefs, professionals de sala o pastissers de prestigi no tenen per què limitar-se únicament als restaurants dirigits al públic d’alt poder adquisitiu. L’alta cuïna no és necessàriament cara, és qüestió de bona formació i adaptació, i això és el que s’ofereix en aquest programa dirigit a empresaris i professionals de l’hostaleria, que s’imparteix gratuïtament.

OPORTUNITAT PER A l’INTERCANVI PROFESSIONAL AMB ESTRELES MICHELiN

Les Jornades d’autor es programen en format màster class, píndoles formatives de 4 hores de formació intensiva perquè els hostalers puguen encaixar l’assistència en el seu horari de treball, sempre exigent.

Es tracta de jornades pràctiques durant les quals el professional fa un recorregut per la seua trajectòria i realitza plats i postres representatius del seu restaurant. Es concep com una sessió molt pràctica i pròxima on els hostalers assistents poden interactuar i compartir experiències directament amb xefs Estreles Michelin i professionals de prestigi nacional i internacional.

Entre el professorat, el programa compta amb noms com els de Nacho Baucells i Hernán Luchetti, del Celler Can Roca; Oscar Velasco, del restaurant SantCeloni; Javier Olleros, de Culler de Pau; Juan Antonio Medina, de A’Barra; Manuel Alonso, de Casa Manolo, Miguel Ángel de la Creu, de la Botica de Matapozuelos; Miguel Barrera, de Cal Paradís; o Raúl Resino.

FORMACIÓ D’AUTOR PER Al PERSONAL DE SALA

El programa inclou també sessions específiques per a la formació del personal de sala. A més del treball en cuina, el treball de cambrers i sumillers resulta fonamental per a posar en valor i transmetre l’emoció del plat a l’experiència del client en la taula. Això ho saben ben bé professionals com els que impartiran classe en les Jornades d’Autor, entre ells, Manuela Romeralo, sommelier del Poblet, el restaurant de Quique Dacosta a València, Diego Sandoval, del restaurant Coque de Madrid, Premi Nacional de Gastronomia al millor director de sala; Oscar Quintana, d’O’Grove, a Pontevedra; o Didier Fertilati, de Foc Amic, a Dénia.

L’especialització en l’hostaleria requereix també diferenciar una formació específica per al personal encarregat de dolços i postres. I per això, la Xarxa CdT ha programat també sessions de pastisseria amb els especialistes Ricardo Vélez, de Moulin Chocolat, a Madrid; Lluis Costa, de Vallflorida, de Sant Esteve de Palautordera; i Rafa Delgado, de Germans Torres, Barcelona.

QUAN I ON S’IMPARTEIXEN LES JORNADES

En aquest 2019 la Xarxa de Centres de Turisme ofereix 52 jornades durant els mesos de març a juny en les quals impartiran classes magistrals 24 xefs, 9 professionals de sala i 3 de rebosteria.

Et contem la programació de classes en els diferents Centres de Turisme :

CdT Alacant
Descarrega el programa del CdT d’Alacant ACÍ

CdT “Domingo Devesa” Benidorm
Descarrega el programa del CdT de Benidorm ACÍ

CdT Castelló
Descarrega el programa del CdT de Castelló ACÍ

 CdT Dénia
Descarrega el programa del CdT de Dénia ACÍ

CdT interior (Els Ports)
Descarrega el programa del CdT d’Els Ports ACÍ

 CdT Gandia
Descarrega el programa del CdT de Gandia ACÍ

CdT Torrevella
Descarrega el programa del CdT de Torrevella ACÍ

CdT València:
Descarrega el programa del CdT de València ACÍ

COM INSCRIURE’S

Les jornades estan destinades prioritàriament a professionals en actiu del sector turístic valencià, encara que és possible admetre ex alumnes de la Xarxa de Centres de Turisme que hagen realitzat estudis relacionats amb la matèria que s’imparteix, sempre que l’aforament de l’aula ho permeta.

La inscripció s’ha de realitzar a través de l’app de Centres de Turisme o en la web de la Xarxa.