MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

MENTORITZACIÓ EMPRESARIAL PER A PIMES

OBERT EL TERMINI DEL PROGRAMA DE COMPETITIVITAT TURÍSTICA

Què fer una volta llançat el teu projecte empresarial per a superar l’anomenat “vall de la mort”? Fer un diagnòstic de competitivitat turística per introduir millores en la producció o comercialització o fins i tot pivotar completament el model de negoci resulta fonamental. En aquest sentit, autònoms, pimes i microempreses tenen l’ajuda del Programa de Competitivitat Turística de Turisme Comunitat Valenciana.

DIAGNÒSTICS I PLANS EMPRESARIALS GRATUÏTS I UNA AJUDA DE 3500 EUROS

Des del passat 6 de setembre a Alacant i Castelló i des del 25 de setembre a València està obert el termini per a participar en la 2ª edició del Programa de Competitivitat Turística  posat en marxa per Turisme mitjançant l’acceleradora  Accetur, i en col.laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

El programa ofereix a autònoms, pimes i microempreses mentorització gratuïta per part de professionals del turisme i economistes mitjançant sessions personalitzades i visites a les empreses participants.

Amb la metodologia desenvolupada per Cambra Espanya, aquests tutors el.laboren diagnòstics empresarials i proposen la introducció d’innovacions que milloren els procesos productius, la comercialització i internacionalització, la gestió de recursos humans, la gestió sostenible, etc, amb l’objectiu de guanyar rentabilitat i competitivitat.

La segona fase del programa inclou la possibilitat de sol.licitar una ajuda d’un màxim de 3500 euros que està finançada per Cambra Espanya amb fons FEDER per a la implantació d’alguna de les millores proposades en la primera fase.

CÓM I QUI POT SOL.LICITAR UN DIAGNÒSTIC

Els requisits per accedir al programa són només dos:

  • Ser autònom, pime o microempresa
  • Estar donat d’alta en l’IAE en els epígrafs indicats en les convocatòries.

Les inscripcions són gestionades per cadascuna de les Cambres provincials:

CAMBRA VALÈNCIA  963 103 987
CAMBRA ALACANT  965 148 646
CAMBRA CASTELLÓ 964 356 500

Es pot demanar informació directament a l’acceleradora  ACCETUR en el correu electrònic: accetur_turisme@gva.es o al telèfon 961 209 471.  L’admissió en el programa es fa per ordre de recepció de sol.licituds. Es preveu que en aquesta segona edició puguen participar vora 90 empreses. En el fullet informatiu es poden consultar totes les dades de la convocatòria.

TALLERS SECTORIALS

El programa inclou també la realització de tallers i jornades gratuïtes on s’aprofundix en un sector o producte turístic concret. Aquestes sessions inclouen ponències d’experts i empreses en actiu i fan que els participants del programa puguen conèixer casos d’èxit, establisques relacions i generen sinèrgies que afavorisquen els seus negocis.

19 de setembre: Taller sobre allotjament turístic en interior

La última jornada del programa es va centrar en com millorar la competitivitat de l’allotjament turístic en l’interior  i es va fer el 19 de setembre a la Cambra d’Alcoi.  A més de presentar els programes públics d’ajuda, el consultor Alberto Galloso donà les claus per a millorar la rentabilitat dels allotjaments d’interior recopilades al  Manual de l’Empresari d’Allotjament Rural editat per Turisme Comunitat Valenciana.

A més, en una taula redona empreses en actiu exposaren les oportunitats i riscos que han hagut d’afrontar en la seua trajectòria. Aquest panell d’experiències va estar format per les empreses MasQi, de Banyeres; TotGlobo, de Bocairent; i Masia La Mota, d’Alcoi.