MDN

Suscríbete a Turisme CV Magazine

PRIMER CURS UNIVERSITARI DE TURISME GASTRONÒMIC DE LA CV

El pròxim 16 de setembre començarà el nou Curs universitari d’especialització en Turisme Gastronòmic i cultura culinària de la Comunitat Valenciana de L’Exquisit Mediterrani.

És el primer curs amb titulació universitària d’expert en turisme gastronòmic i cultura culinària de la Comunitat Valenciana on s’aprofundirà en la indústria turística i el nostre sector agrari i alimentari i en la creació de productes turístics gastronòmics que puguen ser únics de la Comunitat Valenciana i atractius per a potencials turistes.

Les classes començaran a partir del 16 de setembre, dia de la sessió oficial d’obertura en la qual participaran 200 alumnes, que se celebrarà a València i serà retransmesa on line perquè es puga seguir en directe des de les seus de Castelló i Alacant.

500 ASPIRANTS, LA MAJORIA PROFESSIONALS EN ACTIU

El curs, organitzat per Turisme Comunitat Valenciana al costat de les universitats de Castelló, València i Alacant, ha tingut una enorme capacitat de convocatòria. S’han preinscrit prop de 500 persones, en concret 483, i en 5 de les 8 seus on s’impartirà (Morella, Castelló de la Plana, València, Gandia, Dénia, Benidorm, Alacant i Torrevella) s’ha superat el nombre de places oferides. A Castelló i Gandia s’ha triplicat la demanda, però a València la preinscripció ha sigut 9 vegades superior a la capacitat del curs.

218 persones s’han presentat per a estudiar el curs a València, 66 a Gandia i 70 a Castelló. Alacant ha rebut 45 sol·licituds, Morella 21, Torrevella 28, 20 Dénia i 15 a Benidorm.

La majoria dels candidats són treballadors o professionals en actiu en el sector turístic, en concret un 67% dels aspirants, i molts d’ells disposen de titulació superior, un 57%. L’interés que ha despertat aquesta nova formació demostra que l’especialització en la gastronomia i l’agroturisme suposa un avantatge competitiu i una oportunitat per al sector i les destinacions.

ENTREVISTES PER A SELECCIONAR ALS ALUMNES

Des del passat dia 5 i fins al 13 de setembre, Turisme CV i les universitats duran a terme el procés de selecció de candidats mitjançant la baremació de mèrits i posterior matriculació dels admesos.

Tindran prioritat els professionals en actiu del sector turístic gastronòmic (restauració, cuina, sala, sommelieria, rebosteria, agroturisme, enoturismo, oleoturismo, pescaturismo, guies de turisme, agents de viatges i empreses especialitzades) que compten amb titulació universitària vinculada al turisme, la gastronomia o l’agroalimentació o amb grau mitjà o superior d’FP o certificat de professionalitat nivell 2 en Hostaleria i Turisme.

En segon lloc, es donarà accés a persones que no estiguen treballant, però posseïsquen ja les titulacions universitàries, o estudiants universitaris, o les titulacions d’FP comentades.

Els professionals en actiu que no disposen de cap de les titulacions esmentades podran ser admesos si acrediten un mínim de 2 anys d’experiència.

EXPERTS DE L’OMT I DEL BASQUE CULINARY CENTER EN LA SESSIÓ D’OBERTURA

Dilluns que ve dia 16 de setembre es donarà inici oficial a les classes amb una cerimònia d’obertura que comptarà amb la participació de prestigiosos professionals del sector turístic i gastronòmic. Impartiran ponències magistrals els experts en turisme gastronòmic Iñaki Gaztelumendi i Amaia López d’Heredia.

Gaztelumendi és consultor de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) en l’àmbit del turisme gastronòmic. És el coordinador de l’Informe Global sobre Turisme Gastronòmic de la OMT i el director tècnic del Fòrum Mundial de Turisme Gastronòmic també de la OMT. És assessor del Basque Culinary Centre (BCC), professor en diverses Universitats Espanyoles com la Corunya, Barcelona, Màlaga, Navarra, i Oviedo i ha dissenyat l’estratègia del club de producte Assaboreix Espanya.

Amaia López d’Heredia és professora del Basque Culinary Center i s’encarrega des de fa més de 10 anys de la direcció estratègica de la Ruta del Vi de la Rioja Alabesa. A més, ha sigut redactora de diversos plans de desenvolupament turístic gastronòmic com el Pla d’Impuls del Turisme Gastronòmic d’Euskadi 2010, l’estratègia de enoturismo de la Sr. O. Ca. Rioja o la creació i gestió del Club de Producte Euskadi Gastronomika per a Basquetour; i coordinadores del Màster de Turisme Gastronòmic del BCC.

Tots dos especialistes són els responsables del treball presentat per la OMT i el BCC en l’última edició del Fòrum Mundial del Turisme Gastronòmic celebrada a Sant Sebastià. Es tracta de la primera “Guia per al desenvolupament del turisme gastronòmic” amb recomanacions i accions d’intervenció, per a les destinacions on la gastronomia és un element clau a l’hora d’estructurar les seues polítiques i estratègies turístiques.